Diumenge, 24 de abril de 2011 | 15:03
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'Arquebisbat de Barcelona lliura al Pare Manel de l'excomunió

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"Per no haver tingut complicitat principal en els avortaments, ja totalment decidits"
L'Arquebisbat de Barcelona lliura al Pare Manel de l'excomunió
Societat 18/04/2011 20:42
EP.- L'Arquebisbat de Barcelona no excomunicarà al sacerdot Manel Pousa en considerar que no va tenir complicitat principal en els avortaments que va pagar, després d'un procés administratiu que va engegar el 15 de març arran de la biografia del conegut com Pare Manel.
9pare-manel
Segons ha informat en un comunicat, el sacerdot no ha incorregut en la censura d'excomunió 'latae sententiae' establerta pel Codi de Dret Canònic "per no haver concorregut en la intenció del delicte i per no haver tingut complicitat principal en els avortaments, ja totalment decidits i duts a terme per dues noies en situació econòmica molt precària".

La institució apel·la tant a les conclusions del procés administratiu -en el qual van participar un vicari judicial emèrit de l'Arquebisbat, un vicari judicial i un membre del seu Tribunal Eclesiàstic- com a un escrit d'octubre de 2009 del secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, per qui "Pousa no sembla haver incorregut en cap pena canònica".

Així ho ha comunicat a Pousa el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i li ha emplaçat a treballar en favor dels més pobres "sempre d'acord amb l'ensenyament de l'Església, amb la seva doctrina social i respectant tota vida humana des de la seva concepció fins a la mort natural".

Biografia polèmica

En la biografia 'Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel' (Angle Editorial), del periodista Francesc Buxeda, Pousa relata que va recolzar dos avortaments, i també explica que té una "amiga especial" encara que no conviuen ni mantenen relacions sexuals.

Segons la normativa canònica, cooperar en un avortament comporta en virtut del mateix dret la pena d'excomunió 'latae sententiae', però estableix que prèviament s'han de realitzar unes diligències a fi de verificar la realitat dels fets i, per la qual cosa es va engegar el procediment administratiu que ha conclòs aquest dilluns.

En declaracions a Europa Press, Buxeda ha celebrat que la decisió de l'Arquebisbat alliberi a Pousa de l'espasa "de Dàmocles", però ha considerat que es tracta d'una decisió estratègica, davant la popularitat de la qual gaudeix el sacerdot.

Sobre el Pare Manel, ha destacat que no va ser cooperador necessari dels avortaments -"s'haguessin produït amb o sense ell"- i que ara es troba més relaxat i amb ganes de prosseguir el seu treball.
RICARD MARCH
19/04/2011
Dins de l´esglesia encara queda alguna persona inteligenta i de bon cort, mal que sigui per no perda la confiança de alguns dels seus.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1