Dimarts, 26 de abril de 2011 | 14:16
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els bancs canvien d'estratègia i accepten la derrota en les demandes per Swap

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Han perdut 204 i només n'han guanyat 38
Els bancs canvien d'estratègia i accepten la derrota en les demandes per Swap
26/04/2011 12:18
9emprat-banca
204 a 38. És el balanç de les sentències que han enfrontat a bancs i a usuaris afectats per permutes i derivats financers, un sistema d'inversió conegut com swap molt utilitzat abans de l'esclat de la bombolla immobiliària.
Davant aquest devessall de demandes perdudes, alguns bancs, com el Sabadell, han optat per canviar d'estratègia i acceptar sentències a favor del demandant per evitar eternitzar processos en els que perden diners. I és que la primera reacció de la banca va ser recórrer a totes les instàncies possibles.

La majoria de demandes se centren en la falta de transparència en la comercialització. Un swap és un contracte pel qual ambdues parts –banc i usuari- es comprometen a intercanviar una sèrie de quantitats de diners en dates futures.

L'associació Asuapedefin, de defensa d'usuaris afectats per permutes i derivats financers, comptabilitza les sentències i es presenta com una plataforma d'ajuda mútua i assessorament per a aquests casos, molt habituals abans de l'esclat de la crisi.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1