Dimarts, 26 de abril de 2011 | 14:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

Hereu exigeix a la Generalitat que traslladi ja la Model per construir equipaments

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
En 2013 hauria d'estar a la Zona Franca, però el Govern podria endarrerir aquesta data
Hereu exigeix a la Generalitat que traslladi ja la Model per construir equipaments
26/04/2011 13:31
9jordi-hereu-roda-premsa
EP.- L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha exigit a la Generalitat que engegui la construcció del Centre Penitenciari de Preventius planificat en la Zona Franca, on s'han de resituar els presos de la presó Modelo, situada en l'esquerra de l'Eixample, per convertir-la en una poma d'equipaments.
En roda de premsa, Hereu ha sentenciat que el Govern "no té excusa, ni tan sols pressupostària", ja que ha assegurat que la Generalitat no hauria de pagar fins d'aquí a dos anys després de començar la construcció, perquè les despeses anirien a càrrec de l'operador privat.

"Barcelona ha negociat, ha cedit l'espai de la Zona Franca i ha esperat una dècada", ha reclamat Hereu, recordant que el primer conveni sobre el trasllat de la Model es va pactar amb la Generalitat en 2001 i que el tripartit va datar per 2013 l'obertura del nou centre.

El també candidat del PSC a la reelecció ha qualificat d'excusa les declaracions de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, en les que va afirmar que es podria replantejar el projecte del centre de la Zona Franca per ampliar-lo, i ha assegurat que el terreny és "d'edificabilitat màxima".

"Que la Generalitat no retalli l'ambició de Barcelona", ha demanat Hereu, i ha recordat que l'Ajuntament pretén impulsar deu zones multifuncionals -que concentren equipaments en un espai concret en zones de densitat de població elevada- com el de les antigues cotxeres de Borbó, el Canòdrom de la Meridiana i el Mercat de Guinardó, entre d'altres.

Els equipaments que el consistori preveu emplaçar en la ubicació actual de la Model són una guarderia, una escola per 450 alumnes, una residència d'ancians amb un centre de dia, un poliesportiu, un centre juvenil, un aparcament i un memorial sobre la presó, tots pactats amb les entitats de la zona, segons Hereu.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1