Dimarts, 26 de abril de 2011 | 14:27
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Sinde desafia als internautes: "la pirateria serà un record del passat"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Confiada en l'efectivitat de la nova llei
Sinde desafia als internautes: "la pirateria serà un record del passat"
14/04/2011 14:03
Ángeles González Sinde a Barcelona
La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, s'ha mostrat molt convençuda de l'efectivitat que tindrà el Reial decret que regula les descàrregues en Internet i ha dit que "la pirateria serà un record del passat".
La titular de Cultura ha explicat que la decisió final del tancament de webs la prendrà un jutge per garantir que no es vulnerin drets fonamentals com és la llibertat d'expressió.

González-Sinde ha insistit que l'objectiu de la mesura no és "perseguir" a l'usuari, "sinó fomentar un mercat legal competitiu, que permeti un accés a la cultura modern i contemporani".

La ministra calcula que seran tres mesos, el termini benvolgut de consultes, perquè els organismes preceptius puguin pronunciar-se respecte al contingut d'aquest text, que també deu passar pel Consell d'Estat, el Consell del Poder Judicial i la Comissió Europea. "No es poden accelerar aquests passos", ha al·legat la ministra.

Respecte a la petició de la Coalició de Creadors que es penalitzi la reincidència, la ministra de Cultura al·lega que no es pot castigar alguna cosa "que no estava contemplat en la llei". "Crec que tenir un marc legal va a permetre tenir un desenvolupament molt més ràpid de l'oferta legal a preus competitius i barats".

En aquesta mateixa línia, assenyala que la llei ha buscat la defensa de totes les parts i subratlla que en diversos moments del procés poden ser retirats els continguts perquè s'arxivi l'expedient.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1