Dimecres, 27 de abril de 2011 | 15:08
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSC es desmarca del PSOE i vota amb l'Entesa pel Fons de Competitivitat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per a Joan Lerma, Catalunya "ja té la seva part"
El PSC es desmarca del PSOE i vota amb l'Entesa pel Fons de Competitivitat
27/04/2011 12:08
9joan-lerma
CatalunyaPress.- El PSC ha fet un pas decisiu en la seva intenció de reclamar el fons de competitivitat al Govern central. Els senadors socialistes, que formen part de l'Entesa amb ICV i ERC, han votat a favor de reclamar el pagament d'aquests 1.450 milions d'euros.
La moció, que han rebutjat els senadors del PSOE però que ha tirat endavant amb els vots del PP, reclama el pagament, “en aquest exercici”, del citat fons de competitivitat, xifrat en 1.450 milions d’euros pel Govern català i la resta de partits catalans i en una xifra menor per part del secretari general d’Hisenda, Carlos Ocaña.

L’encarregat de defensar la moció ha estat el senador d’ERC, Miquel Bofill, ha reclamat a les diferents institucions “col•laboració lleial i esforç compartit” per reduir el deute públic. L’Entesa creu que no pagar el fons de competitivitat seria equivalent a acceptar que l’Estat “no compleix la seva part”.

Malgrat recolzar el pagament dels 1.450 milions, Bofill no ha estalviat crítiques al Govern de la Generalitat, que “lamentablement ha enfocat la reducció del deute a les retallades socials”. En definitiva, ha sentenciat que per mantenir “la columna vertebral” de l’Estat del Benestar català cal no només que Madrid pagui sinó que l’executiu que presideix Mas rectifiqui en les seves polítiques.

CiU hi dona suport

Per part de CiU, Jordi Vilajoana ha anunciat el suport del seu grup a la mesura i ha assegurat compartir "al 99,9%" els plantejaments de la moció de l'Entesa. Vilajoana ha reclamat el pagament dels 1.450 milions d'euros perquè les autonomies, i en particular Catalunya, "hem acceptat reduir el dèficit, però les competències que tenim són bàsicament polítiques socials", pel que ha demanat que l'Estat "compleixi" per minimitzar aquestes retallades en la mesura del possible.

Lerma diu que el finançament ja és millor


Per part del PSOE ha exposat els motius del vot en contra el senador i expresident de la Generalitat Valenciana Joan Lerma, per a qui Catalunya "ja rep la seva part", és a dir, 2.000 milions més que "en l'anterior etapa".

10 de maig

La propera data a tenir en compte, tan decisiva com la d'avui, serà el proper 10 de maig, quan es votarà al Congrés una proposició semblant. Aquell dia els 25 diputats socialistes tindran l'oportunitat de votar a la Cambra Baixa el que ja han recolzar al Senat i en nombroses compareixençes al Parlament.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1