Dimecres, 27 de abril de 2011 | 15:08
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Google, obligada a pagar 5 milions de dòlars per violar una patent de Linux

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Un jutjat de Texas ha condemnat a l'empresa d'internet
Google, obligada a pagar 5 milions de dòlars per violar una patent de Linux
Societat 25/04/2011 21:08
Un jutjat de Texas ha condemnat a Google a pagar 5 milions de dòlars a Bedrock Computer Technologies per utilitzar de forma irregular una patent de Linux,  s'obre la veda per a més demandes?
GOOGLE
La companyia Bedrock Computer Technologies va emprendre una batalla legal en el 2009 contra Google i altres gegants tecnològics com Yahoo!, Amazon, PayPal o AOL per reclamar els seus drets de patent.

Aquesta firma ha aconseguit que la justícia hagi condemnat a Google a pagar una multa de 5 milions de dòlars per infringir una patent de Linux de la qual Bedrock és propietària.

L'empresa demandant acusa al gegant dels cercadors d'utilitzar la distribució de Linux Goobuntu en els PC dels seus empleats i en varis dels seus servidors.

La quantitat a pagar pot ser una minúcia per a una companyia com Google, però aquesta sentència pot asseure un precedent per a futures batalles legals ja que a moltes companyies que utilitzen Linux el propietari dels drets els ha exigit pagar i a partir d'ara hauran de començar a fer-ho per evitar multes, segons explica l'expert en patents Florian Mueller.

En aquest sentit, la sentència que multa a Google podria tenir majors "implicacions per a la indústria TIC en general i per Linux en particular", segons explica l'expert.
 
Martin
26/04/2011
Linux se convertirà gràcies a uns "listillos" de ser una plataforma lliure a una pagament com qualsevol altra.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1