Dimecres, 27 de abril de 2011 | 15:03
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'Advocacia de l'Estat impugnarà totes les candidatures de Bildu

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pérez Rubalcaba: "Bildu està en l'estratègia d'ETA"
L'Advocacia de l'Estat impugnarà totes les candidatures de Bildu
26/04/2011 18:10
9bildu
L'Advocacia de l'Estat impugnarà aquest dimecres davant el Tribunal Suprem totes les candidatures presentades per la coalició Bildu després d'analitzar els informes policials, que conclouen que és part de l'estratègia de la banda terrorista ETA.
Així ho han confirmat a Europa Press fonts dels Serveis Jurídics de l'Estat, que han afegit que aquest dimecres al matí es prendrà la decisió sobre si ambdós recursos es presenten al llarg del dia o si esperen a dijous, ja que la Llei de Règim Electoral possibilita la impugnació en ambdues dates.

Les demandes es fonamenten en els informes realitzats sobre la coalició tant per la Policia com per la Guàrdia Civil i l'Ertzaintza que conclouen que Batasuna hauria participat en la la gènesi de la coalició Bildu -formada per EA, Alternatiba i independents- i l'elaboració de les seves llistes.

El vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, havia advertit que la coalició abertzale "està en l'estratègia d'ETA" i que "alguns dels seus integrants tenen una relació directa amb la il·legal Batasuna".

A partir d'aquí, ha assegurat que el Govern comparteix amb el PP la idea d'evitar "que ningú que no hagi d'estar en les eleccions, estigui. I més clar l'aigua".
L'Ertzaintza detecta 40 possibles llistes "contaminades"

L'Ertzaintza ha detectat indicis de llistes "contaminades" a 40 de les candidatures presentades per Bildu, entre elles, les tres de les tres capitals basques, a les quals se sumen altres 27, en aquest cas, presentades per plataformes independents, segons es recull en l'informe remès la setmana passada a la Fiscalia General de l'Estat.

La Policia Autònoma considera que aquestes llistes podrien estar contaminades a causa de la relació d'alguns dels seus integrants amb organitzacions il·legalitzades o per activitats presumptament il·lícites relacionades amb l'esquerra abertzale, segons han confirmat fonts del Departament d'Interior a EuropaPress.

En aquest informe, l'Ertzaintza aporta les dades que avalen que aquestes llistes estarien "contaminades" i es detalla, en cada cas, els indicis que apunten a aquesta possibilitat. Les mateixes fonts han precisat que en la immensa majoria de les llistes són una o dues les persones "contaminades".

En concret, d'aquestes 40 candidatures de Bildu, -que va presentar llistes en 259 municipis-, 39 serien llistes a eleccions municipals i una als comicis a Juntes Generals a Guipúscoa, en concret, per la circumscripció de Bidasoa-Oiartzun.

Per Territoris, onze de les llistes corresponen a Àlaba, 17 a Biscaia i onze a Guipúscoa, a les quals s'uneix la planxa a eleccions forals en territori guipuscoà.

En concret, l'Ertzaintza ha revisat 31 llistes municipals a Àlaba, 104 a Biscaia, 70 a Guipúscoa, a més de totes les candidatures a Juntes Generals per cada Territori.

Capitals basques

La Policia Autònoma ha apreciat indicis de llistes "contaminades" en les tres planxes presentades per Bildu per a les tres capitals basques. A la de Bilbao, el problema rauria en una persona, i, en el cas de Sant Sebastià serien dues les persones "contaminades", igual que a Vitòria.

Així mateix, per les mateixes raons, també ha apreciat 27 possibles llistes "contaminades" presentades per plataformes independents, de les que vuit corresponen a Àlaba, nou a Biscaia i deu a Guipúscoa. En concret, s'han revisat 23 a Àlaba, 35 a Biscaia i 45 a Guipúscoa.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1