Vota
Resultat:
34 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 26/04/2011 a les 23:59h

Ep, que el poble català està en deute!

Joan Delort, fins ara alt responsable dels Mossos, s'ha despatxat a fons contra la cúpula política del Departament d'Interior al llarg del mandat del segon tripartit. En una -tremenda- entrevista a l'Avui, Delort ha dit coses com que "mai m'hauria imaginat que podria veure les coses que he vist en aquests darrers quatre anys (...) miri que n'he vist de grosses al llarg de la meva carrera, però com aquestes mai".

El fins ara director general dels Mossos descriu un declivi constant dins la policia catalana: "Vam tocar fons per culpa d'una situació que estava degradant contínuament, tant la direcció com l'estat anímic del cos". Una policia que, segons ell, va ser desacreditada imprudentment per part de Saura, Boada i companyia: "No tocava fer el que es va fer, perquè hi ha qui va voler presentar el servei públic de policia del país com una mena de caverna de malfactors i torturadors".

I enmig d'aquest panorama, Delort va continuar en el seu càrrec. És més, va aconseguir que l'ascendissin. Tot i així, ell considera que la seva resistència dins del despatx no ha de merèixer elogis desmesurats per part del poble català: "no vull pas que això ho interpretin com un gest d'heroïcitat".

Una persona així havia de continuar com a assessor del nou conseller. Què menys.

COMENTARIS

+1
-0
No és incorrecta
Josep Fourier, 27/04/2011 a les 17:03
Avui hi ha hagut floració de rondinaires, deu ser la primavera.

"Què menys" no és incorrecta. Estic d'acord en que és la traducció literal d'una expressió que es fa servir en castellà i que és millor no emprar, però no és incorrecta. Com a conseqüència el corol·lari del rondinaire de les 11:09 és una rucada.
+1
-1
Dimissions i incompetents
XX, 27/04/2011 a les 14:18
Patètic 07:02, sobre el tema de les dimissions, qui ha de dimitir és qui la caga (en aquest cas el Saura o el Boada) i no qui és competent en la seva feina. Si hagués dimitit, al seu lloc hi haurien col-locat un llepaculs comunista qualsevol, i això en Delort ho sabia. El resultat hauria estat molt pitjor per tothom.
+2
-2
en barrena...
un, 27/04/2011 a les 11:09
Què menys és incorrecte. És un castellanisme, una traducció literal de l'espanyol: Que menos!. Hauries d'haver dit: Això seria el minim, per exemple. Vas de capa caiguda, Cot!
+1
-0
@AliBay
Josep Fourier, 27/04/2011 a les 10:43
"Què menys" va amb accent, en Salvador ho ha escrit bé. No sóc un expert en ortografia i no sé dir-vos la norma, però pel que fa als què/que la pronuncia ens diu si cal accent o no.

1. "QUÈ vols per dinar?"
2. "No m'agrada QUE em corregeixin"
3. "QUÈ menys"

No em diràs que pronuncies els QUÈ/QUE a 3 com a 2, oi?
+0
-0
És incorrecte?
Toni2011, 27/04/2011 a les 10:19
Accents, jo també hagués escrit el Què de "Què menys" amb accent. Pots explicar-nos svp la regla? No és aquest què un pronom? Gràcies per endavant!
+0
-0
Accents
AliBay, 27/04/2011 a les 09:32
Què menys --> Que menys
+5
-1
Fora horrors
Anònim, 27/04/2011 a les 09:26
És horrorós que des de la mateixa direcció política policial, es vulgui "mocar" als que van preconitzar la transparència i bons usos socials come´çant per a ells matexiox.
Doncs si Delort, volem càmeres a les comissaries per a convèncer a tothom que es es tracta de llocs on ens hauríem de sentir segurs, sense por a extornsions, tortures, vexacions....
+3
-2
necessitat de rigor
St Exupery, 27/04/2011 a les 09:25
Tot alt càrrec té responsabilitat sobre la seva gestió : també de que les coses no anessin pitjor.

L’article parla « d’ascens » del sr Delort, referint-se (dedueixo) a la seva assumpció de la Direcció General de Policia, de la que com a secretari de seguretat pública era el superior jeràrquic. Curiosa interpretació del que és un ascens: dues feines pel sou de la primera.

Finalment, es diu que es queda a interior com a assessor del conseller, quan el que fa es retornar a la seva plaça de funcionari. Altra cosa és, lògicament, que funcionalment, el conseller vulgui que una persona amb la seva experiencia l’assessori.
+15
-4
Patètic
Anònim, 27/04/2011 a les 07:02
Trobo escandalós les opinions d'aquest senyor. Molta gent veiem que en la conselleria d'interior en el 2on tripartit les coses es feien molt malament. Tanmateix, aquest senyor en cap moment mai va dir res. Ell va continuar ocupant un càrrec ben remunerat perquè m'imagino que durant aquests 4 anys anava cobrant, i no com a funcionarim normal sinó pel càrrec que tenia. Per tant, ell també ha estat partícep de les accions que han tingut lloc en aquesta conselleria. Per què no va tenir els nassos de dimitir i denunciar el que passava en el seu dia???? Com deia, ESCANDALÓS.
+2
-1
I que?
Anònim, 27/04/2011 a les 03:41
Que potser ell ha reclamat cap reconeixement? Si un cas el contrari; segons es desprén de les seves declaracións.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: