Dijous, 28 de abril de 2011 | 16:01
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Lliurades les Creus de Sant Jordi

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Mas destaca la capacitat per obrir-se a l'exterior dels premiats
Lliurades les Creus de Sant Jordi
27/04/2011 21:04
Premiats amb la Creu de Sant Jordi en 2011
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat la "capacitat per obrir-se de portes per fora", més enllà de les seves arrels catalanes, de tots els premiats amb la Creu de Sant Jordi aquest 2011, als quals ha fet lliurament aquest dimecres de les condecoracions.
Durant la cerimònia de lliurament de les distincions a 29 personalitats i 15 entitats aquest dimecres en el Palau de la Generalitat, el president ha insistit en "la magnífica trajectòria de servei" a Catalunya de tots els guardonats, cadascun en el seu camp, i ha posat en valor l'exemple que representen per a la resta de la ciutadania.

En aquest sentit, i utilitzant una vegada més de metàfores marineres, els ha comparat amb fars que il·luminen perquè la resta es puguin orientar bé "en uns moments en què no tot és clar".

En nom dels condecorats ha intervingut el polític i divulgador científic Eduard Punset, que ha valorat que Catalunya s'obri al món sense deixar de ser ella, i ha alertat que si "un poble es tanca sobre si mateix, i es nega a rebre interaccions d'altres cultures es va asfixiant".
Salvador Alemany rep la Creu de Sant Jordi
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat l'aportació "decisiva" a Catalunya de tots els guardonats, i ha assegurat que aquests premis reforcen i engrandeixen el paper de la societat civil ja que, precisament, són atorgats a partir de les seves propostes.

En total, han estat 29 personalitats i 15 entitats les guardonades amb la Creu, entre els quals destaquen el líder d'UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, i el president d'Abertis i del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica (Carec), Salvador Alemany.

Duran, entre els guardonats

La distinció para Duran obeeix al fet que, seguint la petició que li va fer una entitat cívica, el Govern ha decidit donar una Creu als primers diputats catalans que van formar part del Parlament Europeu entre 1986 i 1987, i entre ells es troba el dirigent democristiano.
Josep Antoni Duren i Lleida rep la Creu de Sant Jordi
Els altres eurodiputats guardonats són l'ex síndic de Comptes de la Generalitat Joan Colom, Concepció Ferrer, Carles Gasòliba, Eduard Punset, JJuan de Dios Ramírez-Heredia, Dolors Renau, Domènec Romera i Josep Verda Aldea.

Així mateix, entre els premiats estan l'ex president del Col·legi de Metges de Barcelona Miquel Bruguera; el catedràtic de periodisme Josep Maria Casasús; el monjo de Montserrat, antropòleg i expert en fenomenologia de la religió, Lluís Duch, i la soprano Montserrat Figueres.

Completen la llista de guardonats la mestra Maria Dolors Bassols, la treballadora social Montserrat Colomer, l'escriptor Jordi Cots, l'escultor Ramon Cuello, el guitarrista Stefano Grondona, els empresaris Alessandro Benuzzi, Sebastià Millans i Francesc Riera, l'advocat Antoni Negre, el físic Ramon Pascual, l'actor Jaume Pla, l'artista floral Antoni Prat, el veterinari Francesc Puchal, l'arquitecte Josep Ribas i el metge Simon Schwartz.

Entre les entitats guardonades, la Casa Amèrica Catalunya, el Col•lectiu de Dons a l'Esglèsia, el Club Esportiu Terrassa Hoquei, la congregació de Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna i la publicació local 'L'Eco de Sitges'.

També l'agrupació coral Llàntia, l'associació d'amics de l'Escola Normal de la Generalitat, l'associació d'Aviadors de la República (ADAR), el Centre Excursionista de Terrasa, la Confederació Ecom de Catalunya, la Confraria de Sant Sebastià, l'Esbart Teatral de Castellar del Vallès, l'Orquestra Melodia, el pessebre vivent de Castell d'Aro i la Societat Coral Aroma Vallenca.
robert llobera guasch
28/04/2011
eh n'hora bona a tot especialment al MANEL MORA un gran amic i una gran persona.FELICITAT PER UNA FEINA BEN FETA.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1