Dijous, 28 de abril de 2011 | 15:45
Vostè es troba a: Inici > Política >

Nadal: "els socialistes catalans han complert"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Veu "errors gravíssims" en la negociació del Govern amb l'Estat
Nadal: "els socialistes catalans han complert"
27/04/2011 14:13
9nadal-parlament
Suport a l'executiu, sí, indignació també. El president del Grup Parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha instat al Govern d'Artur Mas a denunciar davant els tribunals si així ho considera oportú al Govern central davant l'impagament del Fons de Competitivitat.
El PSC ha penjat a la seva pàgina web una declaració (llegir) que ha fet pública Nadal en la que consideren que el Govern de CiU està cometent "errors gravíssims" en la seva negociació amb l'Estat, ja que entre altres aspectes, reclama un concert econòmic, el que li fa "perdre autoritat per defensar l'actual model".

A més, els socialistes consideren que des de l'executiu català es juga "permanentment amb l'encaix entre Catalunya i la resta de l'Estat" i es barregen aquests temes amb el finançament, dificultant una negociació de la que "dóna publicitat amb l'objectiu de treure rèdits polítics".

Respecte al Fons de Competitivitat, Nadal ha assegurat que és una "peça clau" del sistema de finançament pactat, però creuen que aquest s'ha de negociar any rere any amb el Govern central en un exercici de "bilateralitat permanent".

El PSC creu que, amb la votació en el Senat, ha complert la seva part, i això malgrat que "CiU no ha volgut comptar amb nosaltres per acordar una estratègia sobre aquesta qüestió". Amb tot, Nadal ha emplaçat al Govern a incloure els 1.450 milions al Pressupost i a seguir negociant el seu pagament aquest any.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1