Dijous, 28 de abril de 2011 | 15:52
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Rigau trenca la baralla i imposa les mesures d'ajustament sense consens sindical

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els sindicats es tanquen al Departament i anuncien mobilitzacions
Rigau trenca la baralla i imposa les mesures d'ajustament sense consens sindical
28/04/2011 14:21
9rigau-al-departament
Els sindicats de l’Ensenyament han iniciat una tancada al Departament d’Ensenyament després que la consellera del ram, Irene Rigau, hagi trencat la baralla i hagi acabat de manera “unilateral” amb les negociacions.
La reunió que s’ha celebrat aquest matí ha acabat sense cap acord, i la consellera ha trencat les negociacions. Els sindicats consideren que els canvis introduïts pel Departament són “insuficients”.

Segons que ha informat el sindicat ASPEPC a través del seu Twitter, entre els canvis hi ha la reducció de dos hores complementàries als 56 anys enlloc dels 59 prevists inicialment, així com l’ajornament d’un curs de l’augment de sis a nou mesos de treball dels interins per cobrar el juliol.

Veient que la consellera trencava la mesa de negociació unilateralment, els representants dels professors han iniciat una tancada al Departament, i estudien més mesures conjuntes.

En un comunicat, asseguren que “no hi ha hagut negociació real sinó “una imposició per part del Departament d’Ensenyament d’unes mesures que empitjoren les condicions de treball del professorat, no garanteixen la continuïtat de les plantilles actuals, provocaran la supressió de llocs de treball i, en conseqüència, desplaçaments forçosos de professorat”.

Rigau titlla la negociació de "formalment correcta"

"No els podem presentar cap acord", ha explicat en roda de premsa la consellera Rigau, que ha lamentat que el document final presentat pel departament no ha estat acceptat pels docents.

Rigau, que ha titllat de "formalment correcta" la negociació, ha atribuït el fracàs de la negociació al fet que els professors s'oposen a modificar cap dels acords assolits anteriorment.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1