Dijous, 28 de abril de 2011 | 15:47
Vostè es troba a: Inici > Política >

Urkullu 'flirteja' amb el PP i condiciona el recolzament als PGE a la impugnació de Bildu

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Canvis en la partida d'escacs de la política nacional
Urkullu 'flirteja' amb el PP i condiciona el recolzament als PGE a la impugnació de Bildu
28/04/2011 12:06
Iñigo Urkullu, president del PNB
Ja ho havia publicat algun confidencial madrileny, i ho ha confirmat el mateix Urkullu. El PNB manté ‘discrets' contactes amb el PP de cara a una possible arribada de Rajoy a Moncloa. A més, es distancia del PSOE per la possible impugnació de Bildu.
La postura del PNB ha quedat molt clara. Urkullu, en un desdejuni informatiu organitzat per Nueva Economia Fórum, ha arribat a condicionar el suport dels pressupostos a la participació de Bildu en les eleccions. En les seves paraules, ho tindran "molt, molt present" a l'hora de donar el 'sí' a Zapatero i el seu Govern.

Urkullu ha explicat que el seu acord pressupostari d'aquest any amb el Govern incloïa aprofitar el "nou temps per a Euskadi" que s'ha obert i que requeria "col·laboració, estabilitat i temps polític".

"El PNB no entén ni es pot entendre que no s'aprofiti el temps ni l'estabilitat per avançar en aquest concepte de normalització política d'Euskadi", ha argumentat. És en aquest sentit que ha demanat "alçada de mires" a l'executiu.

Contactes amb el PP

Més a llarg termini, Urkullu ha reconegut que manté contactes amb el PP de cara a un possible aterratge de Mariano Rajoy a La Moncloa, encara que ha advertit que els populars haurien de canviar part dels seus postulats per aconseguir el suport dels nacionalistes bascos.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1