Dijous, 28 de abril de 2011 | 16:03
Vostè es troba a: Inici > Societat >

ETA posa fi a l'impost revolucionari

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ho ha anunciat per carta a la Confederació d'Empresaris de Navarra
ETA posa fi a l'impost revolucionari
28/04/2011 13:05
9eta-comunicado
La banda terrorista ETA ha remès una carta a la Confederació d'Empresaris de Navarra (CEN) per comunicar-li que cancel·la l'exigència de l'impost revolucionari als empresaris en el marc de l'alto el foc.
Segons ha exposat en roda de premsa el president de la CEN, José Antonio Sarría, va ser ell mateix qui va rebre la missiva el passat dia 26 d'abril.

Sarría ha fet una crida per ser "prudents i pacients", ja que, encara que la patronal "es pren molt seriosament" la carta, "en moltes ocasions s'han vist truncades les nostres esperances". A més, ha afirmat que han fet pública la missiva perquè en altres ocasions, quan rebien amenaces, també ho feien.

D'altra banda, Sarría ha dit, a preguntes dels periodistes, que no té constància que al llarg de les últimes dècades s'hagi rebut cap altra carta adreçada al president de la CEN en aquests termes.

"Terrorisme de baixa intensitat"

Al marge del contingut d'aquesta carta, el president dels empresaris navarresos ha dit que "el terrorisme s'ha manifestat a Navarra i en altres llocs amb els assassinats i amb les cartes d'extorsió", però ha advertit que "també hi ha altres manifestacions del que s'anomena terrorisme de baixa intensitat i que d'una manera molt important estan patint algunes zones, ciutats i pobles de Navarra".

Així, ha explicat que "ho estan patint amb força intensitat els petits empresaris que tenen tallers, botigues, petites empreses, i és un terrorisme que es manifesta en pintades, en peticions de participar monetàriament a col.lecta, oa amenaces".

Per això, ha demanat que "aquesta xacra, aquest patiment que experimenten aquests petits empresaris, quedi igualment cancel·lat, de manera que es pugui treballar amb els empresaris de la zona per seguir treballant per crear riquesa i que els empresaris puguin desenvolupar la seva activitat sense por".

Situació compromesa de Bildu

Aquest anunci d'ETA arriba en un moment decisiu per a Bildu, en qui molts, entre ells l'advocat de l'Estat i la Fiscalia, veuen la mà de Batasuna. Tant el lehendakari, Patxi López, com el líder de l'oposició, Iñigo Urkullu, han defensat la legalitat de Bildu i els partits que integren aquesta coalició.

En el cas dels nacionalistes bascos, fins i tot han arribat a condicionar el seu suport als pressupostos generals de l'Estat a la participació Bildu en els comicis del 22-M.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1