Divendres, 29 de abril de 2011 | 14:52
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Guerra oberta entre Madrid i Barça

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Denúncies mútues davant la UEFA
Guerra oberta entre Madrid i Barça
Esports 28/04/2011 19:46
El portaveu del FC Barcelona, Toni Freixa, ha anunciat aquest dijous que l'entitat culé denunciarà a l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, per les seves declaracions posteriors al 'clàssic' celebrat aquest dimecres, i hores després el club blanc ha respost anunciant una altra denúncia per la "conducta antiesportiva" dels jugadors culers.
"El president va decidir convocar una junta extraordinària i anem a denunciar l'entrenador del Reial Madrid davant el Comitè de Disciplina i Control de la UEFA per les seves declaracions. Són constitutives d'una fracció de l'article 5. El Barcelona se sent perjudicat", va dir en roda de premsa.

"La finalitat no és avivar el foc, volem apagar-ho. Els líders, com són els entrenadors, haurien de parlar només de futbol i no de qüestions extradeportives i qüestions que inciten a la violència. Nosaltres vetllem pels drets de l'entitat", va afegir Freixa.

En aquest sentit, va deixar clar que el club es suma a l'actuació d'ofici de la UEFA i que respectarà la decisió que prengui el Comitè de Control i Disciplina de l'ens europeu, i que ho fa en defensa de l'honor del club i de tots els que van participar en la consecució de la Lliga de Campions de 2009 a l'Olímpic de Roma.

"És inacceptable que algú s'atreveixi a qüestionar la nostra història, títols o la nostra vinculació amb l'Unicef", ha manifestat el portaveu blaugrana en referència a les acusacions de Mourinho. "Rebutgem confrontacions dialèctiques, el que no és incompatible amb ser inflexibles quan se superen certs límit", ha afirmat.

Freixa va assegurar que el club treballa "com una pinya", de manera que el cos tècnic està d'acord amb la denúncia que ha proposat la Junta Directiva a proposta del president, Sandro Rosell, només conèixer el resultat de la compareixença de premsa del tècnic lusità.

"Compareixem ara perquè s'han produït uns fets que sobrepassen certs límits. Abans no era tan necessari com ara, com s'ha vist amb la resposta unànime del món del futbol i de la UEFA. La nostra actuació ha anat en consonància amb la de la UEFA", va recordar. Això sí, no va rebutjar acudir a la via judicial si la resolució de l'organisme europeu no els sembla l'adequada.

Finalment, ha assegurat que no s'imagina en cap cas i que veu "impossible" que algun dia un entrenador del FC Barcelona pugui manifestar-se com ho va fer José Mourinho.

El Madrid respon amb una altra denúncia

"Coneguda la decisió sense precedents del Barcelona de denunciar l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, davant el Comitè de Control i Disciplina de UEFA, el Reial Madrid comunica que es veu obligat a donar conseqüent trasllat al mateix òrgan disciplinari de la reiterada conducta antiesportiva del Barcelona", explica el club en un comunicat oficial.

A més, l'entitat merengue afegeix que els jugadors blaugranes "van simular agressions de forma persistent amb l'única finalitat d'induir a error a l'àrbitre del partit". Una cosa que "degenerar en la decisió manifestament injusta d'expulsar al nostre jugador Pepe", afegeix el Reial Madrid a la missiva, exposada a la seva pàgina web.

L'entitat de Chamartín qualifica com a "sorprenent" que el "encadenament de conductes antiesportives i decisions desafortunades finalment desemboqui en l'obertura d'un expedient disciplinari" a l'entrenador portuguès José Mourinho qui, surt -un cop més- reforçat pel seu club.

"Mourinho, més enllà d'opinions abocades en l'exercici de la seva llibertat d'expressió, va posar de manifest el seu rebuig a la victòria esportiva a qualsevol preu i a la vulneració dels principis de lleialtat, integritat i esperit esportiu que consagren l'art. 7 del preàmbul dels Estatuts de UEFA i l'art. 5 del seu Reglament Disciplinari, de manera que el Reial Madrid manifesta el seu total suport al seu entrenador", finalitza la nota.
antonio
29/04/2011
sr Martin, desentona de la imagen deportiva del Barça, al menos de eso se presume; Catalunya es mucho mas importante como para estar representada por un equipò de futbol donde lo que les importa es la pela que cobtan por pelotear, sin importarles los ·colores· que defienden. Por lo demas;: Panem et circus, eso ya lo inventaron los romanos
MARTÍN
29/04/2011
Us heu preguntat a qui beneficia aquesta picabaralla entre el Barça i el Madrid? Mentres el poble s'entrenen amb aquest circ no parla de les coses importants. Però el pa serà cada vegada menys. I al Sr. Antonio, això que desentona amb la nostra imagen... la imagen de quien? Al fútbol lo que és del fútbol... i visca el equip de fútbol del Barça, que representa això i no li donem més voltes.
antonio
29/04/2011
Alves puede ser candidato al mejor actor tragico; en cada partido se muere y resucita a los tres segundos de que el arbitro sauqe tarjeta al "agresor", vale, pero nosotros estaremos en Wembley, sr Mou y usted si quiere lo vera por la tele. Yo no hubiese renovado a Alves, desentona en nuestra imagen.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1