Divendres, 29 de abril de 2011 | 14:53
Vostè es troba a: Inici > Política >

El CIS retorna al PSOE a la crua realitat i dóna al PP un avantatge de 10 punts

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Àmplia majoria per a Rajoy
El CIS retorna al PSOE a la crua realitat i dóna al PP un avantatge de 10 punts
29/04/2011 12:53
9rajoy-malaga
El CIS retorna al PSOE a la crua realitat. Segons l'última enquesta del centre d'estudis sociològics, la diferència en intenció de vot entre el partit de govern i el PP és de deu punts.
Així doncs, el PP de Mariano Rajoy ho segueix tenint més que bé per arribar a la Moncloa. Aquesta enquesta contrasta, per posar un exemple, amb una altra publicada aquesta setmana en el diari Público, que reduïa a poc més de dos punts una diferència que fa un mes superava els deu.

L'avantatge respecte a l'últim baròmetre del CIS fins i tot s'ha eixamplat en tres dècimes, de manera que no reflecteix la millora que, esperaven els socialistes, havia de suposar la renúncia del president Zapatero a presentar-se a la reelecció.

En concret, el sondeig atorga al PP una estimació de vot del 43,8 per cent, enfront del 44,1 que s'anotava en l'anterior estudi electoral, corresponent al passat mes de gener. El PSOE, per la seva banda, obtindria un 33,4 per cent, respecte del 34 per cent de gener. És a dir, els dos partits, empitjoren la seva perspectiva electoral.

Zapatero, que al gener va recollir la seva pitjor nota com a líder polític (3,3) i va caure al quart lloc de la llista, s'anota ara un 3,41 i per primera vegada queda per darrere del president del PP, Mariano Rajoy, que obté un 3,46, enfront del 3,25 que va aconseguir al gener.

El vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, es manté com el polític més ben valorat, però suspèn amb una qualificació de 4,72, ja que baixa nota respecte al 5,3 que va treure a l''examen' de gener. La titular de Defensa, Carme Chacón, repeteix al segon lloc d'aquest rànquing amb una mitjana de 4,55, i també empitjora perquè el gener obtenia un 4,49.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1