Divendres, 29 de abril de 2011 | 14:56
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'advocat de l'Estat considera a Bildu un "vehicle formal" de Batasura per estar a les urnes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ha presentat els recursos d'impugnació
L'advocat de l'Estat considera a Bildu un "vehicle formal" de Batasura per estar a les urnes
27/04/2011 17:38
9advocat-del-estat
Un "vehicle formal" de l'esquerra abertzale il·legalitzada per estar a les eleccions del 22-M. És el que considera l'advocat general de l'Estat, Joaquín de Fuentes Bardaji, que és Bildu, i la raó per la qual ha sol·licitat al Suprem la impugnació de les seves llistes.
Les llistes de Bildu són el pla "b" de l'esquerra abertzale, després de prohibir al Tribunal Suprem la inscripció de Sortu en el Registre de Partits Polítics, mentre que les agrupacions impugnades serien el pla "c", de caràcter residual, en aquells municipis i concells on no s'han aconseguit acords electorals, segons ha afirmat De Fuentes a les portes del Tribunal Suprem. Les llistes serien una mera "successió" del complex ETA-Batasuna.

El principal representant dels Serveis Jurídics de l'Estat ha explicat que s'ha optat per la presentació de recursos electorals perquè el que s'impugnen són candidatures concretes "mentre que aquesta no seria la via per a la il·legalització d'una coalició", que hauria de realitzar-se mitjançant la il·legalització dels partits que la componen.

A preguntes dels periodistes, De Fuentes ha assenyalat que els Serveis Jurídics de l'Estat porten tres setmanes estudiant diferents informes dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, dels quals s'han presentat cinc per part de la Policia, tres de la Guàrdia Civil, un de l'Ertzaintza i un altre de la Policia Foral de Navarra.

Així, ha conclòs que les indicacions del funcionament de la coalició, amb la documental aportada, demostren que "està articulada des del món Batasuna". Respecte de les proves, De Fuentes ha assenyalat que existeixen cinc documents, dels quals destaquen dos denominats "Herri Akordioak" (acords locals) que demostren que la coalició es dissenya des del món de Batasuna i s'atribueix a més els llocs en funció d'expectatives electorals pels resultats que ANV va obtenir en 2007.

Les paraules d'Otegi i Patxi López.

La presentació d'aquests recursos arriben el mateix dia que s'ha conegut una conversa de Arnaldo Otegi amb la seva dona en la que s'alegra quan aquesta li explica els noms dels que integren la llista al municipi d'Elgoibar.

A més, en un esmorzar, el lehendakari Patxi López ha defensat EA i Alternatiba tenen una trajectòria democràtica "irreprotxable" i que, en aquest sentit, la justícia té "un paper molt difícil".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1