Divendres, 29 de abril de 2011 | 15:18
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern tem que la retallada afecti a CiU i n'amaga l'obra fins el 22 de maig

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ni es debatran pressupostos, ni retallada sanitària ni successions
El Govern tem que la retallada afecti a CiU i n'amaga l'obra fins el 22 de maig
26/04/2011 14:00
9mes-colell amb artur mes
CatalunyaPress.- La Generalitat ha decidit endarrerir tant com sigui possible –fins al 22 de maig com a mínim- aquelles qüestions que durant els primers mesos d’acció de govern han suscitat crítiques tant per part de l’oposició com, en el cas de la sanitat, de la societat civil.
Els pressupostos, el pla d’estalvi a la sanitat pública i les successions són els tres exemples més destacats. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha informat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern que el responsable de Salut, Boi Ruiz, no presentarà aquest dimecres el pla d’estalvi, tal i com tenia previst.

Ruiz mantindrà silenci malgrat que ja ha avaluat tots els plans, i l’argument del Govern per actuar d’aquesta manera és, en paraules d’Homs, que abans vol seguir negociant amb els sindicats les qüestions laborals. Dijous hi haurà una primera trobada de la Mesa Sectorial. També s’han de produir, tal i com va anunciar el conseller fa dies, reunions amb els grups parlamentaris.

Així doncs, s’ajorna sine die la retallada que més contestació social ha tingut, amb la gran manifestació que hi va haver a la plaça de Sant Jaume el passat 14 d’abril.

Tampoc el pressupost es presentarà abans de les eleccions municipals de maig. Aquest divendres, el conseller Mas-Colell presentarà als grups de l’oposició, per separat, les “línies orientatives” dels comptes, que no es presentaran definitivament fins al juny.

Els grups de l’oposició havien pregat a l’executiu que no demorés massa en el temps la presentació dels pressupostos, ja que només això permetria analitzar a fons i debatre la manera com es duu a terme la retallada. Preguntat sobre aquesta qüestió, Homs ha utilitzat l’argumentari habitual de CiU en assegurar que “no es pot presentar un pressupost sense tenir els ingressos clars” en clara referència al fons de competitivitat. “Que paguin el que han de pagar”, ha etzibat al Govern central.

Successions

Per últim, el Parlament tampoc debatrà l’eliminació de l’impost de successions en el ple del 4 i 5 de maig, un dia abans que comenci la campanya electoral de les municipals. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus del Parlament, dominada per CiU, que així s’estalvia haver de debatre amb els grups d’esquerra una eliminació que ha aixecat molta polseguera, ja que des del PSC, ICV i ERC es considera que no es pot aplicar una retallada del 10% renunciant a una part dels ingressos.
ummm
26/04/2011
¡Golfosssssss !
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1