Mon02052011

Ultima Actualitzacio12:28:35 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Cultura

Cultura

La carretera d'Esplugues compleix el seu 250è aniversari

frame_02823.383Esplugues obre les portes de l'exposició fotogràfica "La carretera: Esplugues i Sant Just. 250 anys de l'inici del projecte".  La carretera va néixer el 1761, construïda a mà i amb llombardes de pedra.  Aquesta és la història de la carretera N-240, que uneix aquest dos municipis en imatges. En total, 4 quilòmetres que han marcat la evolució i la transformació de Sant Just i Esplugues, l'aparició de l'activitat comercial i la millora de la qualitat de vida per als ciutadans dels dos municipis. La exposició està organitzada no per ordre cronològic, sinó que ho fa pel recorregut de la via. Des de la zona fronterera amb l’Hospitalet: Can Oliveres, fins a Torreblanca i  Sant Just. Formada per 38 plafons i diferents imatges dels municipis, també compta amb dos plafons dedicats a la persona de Laureà Miró, desaparegut el 1916, any en què Esplugues va decidí dedicar-li la carretera. Podreu gaudir d'aquesta exposició fins l'1 de maig al Casal de Cultura Robert Brillas, a Esplugues.

Rècord d'assistència al Firastock i al Firatapes

frame_02806.122La Firastock i el Firatapes han gaudit de record d'assitència i de participació en aquesta edició. La Firastock compleix cinc edicions i la firatapes en compleix tres. La fira ha comptat amb una àmplia oferta de botigues, espectacles d’animació, activitats infantils i la 5a Desfilada de Moda. A més, ha concentrat més de mil persones als carrers de Vila Vella. La Firastock també ha comptat amb dos espectacles. D’una banda, el Club Esportiu Carme Siñol ha fet una Dance-Move al ritme de Black eyed peas; mentre que el Centre Catòlic ha interpretat dos números de l’espectacle Working, que s’estrenarà el 15 de maig.

Desfilada Tres Tomb Cervello

frame_02798.187Aquest cap de setmana Cervelló ha celebrat, com ja es de contum a molts pobles del Baix, la festa dels Tres Tombs. Aquesta celebració en honor de Sant Antoni Abat busca recuperar el passat del municipi i les característiques tradicionals de la societat agrícola. Els participants van gaudir d'un bon esmorzar per començar el dia, just abans de sortir a passejar amb cavalls, ponis i carros pels carrers del poble. Pares i avis van afirmar que van ser el petits els que més van gaudir de la festa. Tot i que tots els assistents van coincidir en que els Tres Tombs enguany ha estat una festa molt maca, alguns van trobar a faltar una mica més d'ambient i música a les desfilades. La festa va acabar amb la benedicció dels animals i una paellada popular. Ara només toca esperar a la festa dels Tres Tombs de l'any que ve.

"La guerra de los Rose" fa parada a Cornellà

frame_02803.479La comèdia de Warren Adler “La guerra de los Rose” amb adaptació i direcció de Garbi Losada ha fet parada a Cornellà. L’Auditori ha acollit l’obra teatral dins del cartell que es presenta en aquesta nova temporada, iniciada el passat 5 de febrer. Els populars Carlos Sobera i Mar Regueras són el matrimoni protagonista de la comèdia. L’obra s’inicia a partir d’un moment crític en les seves vides de casats. Quinze anys després del seu casament, los Rose no són el feliç matrimoni que semblen. Els fills han crescut, la passió s’ha esfumat i la situació tan rutinària es torna absurda. Aleshores, la situació es va desmuntant a poc a poc. Ella decideix independitzar-se econòmicament del seu marit a qui li demana el divorci i convida a marxar de casa seva. És, aleshores, quan comença la vertadera guerra entre el matrimoni dels Rose. La trama es complementa amb els actors Koldo Losada i Xavi San Sebastián que encarnen el paper de dos advocats especialitzats en divorcis.

Galeria de imatges I

frame_02812.1034.jpg

Galeria de imatges II

frame_02875.95.jpg

Galeria de imatges III

frame_02873.2466.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02878.96.jpg

colaboracion