Mon02052011

Ultima Actualitzacio12:28:35 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Societat

Societat

Onze restaurants de Viladecans reben l'acreditació AMED

frame_02810.146Onze restaurants de Viladecans van rebre ahir l'acreditació AMED que els reconeix com a promotors de l'alimentació mediterrània. El projecte AMED identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d'alimentació mediterrània i de lleure actiu per als seus clients, ja que tant l'alimentació com l'activitat física incideixen en la salut. Aquesta acreditació forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut que es va iniciar al 2006.
L'acte de lliurament es va realitzar a L'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso i va comptar amb la presència de l'alcalde de Viladecans, Carles Ruíz, del director general de Salut pública de la Generalitat Antoni Plasència i de la Dietista-Nutricionista Gemma Salvador. Durant la sessió també es va desenvolupar un taller de rebosteria a càrrec del pastisser Jordi Bordas, recent campió d'aquesta especialitat, que va incloure la degustació del pastís premiat, realitzar a base d'avellanes i mandarines.

Pallejà podria patir un nou cas de desnonament

frame_02766.321És per això, que la Carme, una veïna directament afectada, ha organitzat una recollida de signatures, davant l'ajuntament municipal, per acabar amb aquesta situació generalitzada. La situació és que la filla de la Carme s'ha quedat sense feina i no ha pogut pagar la hipoteca, on constava com aval la nòmina del pare. En cas d'impagament del deute, l'entitat bancària es quedaria amb el pis, embargaria la nòmina, fins que el deute quedi liquidat. Una situació abusiva, segons els veïns, recolzada per les clàusules del sòl i del sostre. Des de la plataforma de persones afectades pels desnonaments  treballen en una ILP, la Iniciativa Legislativa Popular. Una llei, diuen, que no s'adequa a la situació acutal de crisi econòmica i que cal modificar. Per donar recolç a la Carme i a totes les persones en la seva mateixa situació, l'ajuntament de Pallejà ha presentat una moció al ple. Necessiten 500 000 signatures perquè s’aprovi la moció popular, primer al Parlament i després al Senat, i  la "dació de pagament" sigui acceptada. La solució per acabar amb el deute en cas de perdre la residència.

Mor el vigilant de l'estació de RENFE de Castelldefels

frame_02769.443El vigilant de seguretat de l'estació de RENFE de Castelldefels ha mort aquesta matinada després de rebre diversos cops i puntades. Els fets haurien ocorregut cap a quarts de set del matí quan, segons els Mossos d'Esquadra, el vigilant hauria demanat a un viatger la identificació del seu bitllet i aquest s'hi hauria negat. Seguidament, l'agressor de 21 anys, hauria començat a barallar-se amb el vigilant i a clavar-li cops. Agents de la policia han detingut minuts després el jove, que ha passat a disposició judicial. L'autòpsia del cadàver determinarà si la causa de la mort han estat els cops rebuts o un infart que hauria patit el vigilant després de l'agressió.

Els avis del Prat celebren la setmana de la gent gran

frame_02819.64Rumba, cha cha cha i pasdoble. Aquesta setmana és la setmana de la gent gran, per això ens hem volgut apropar a alguna activitat que fan normalment. Hem visitat el ball que es fa cada setmana des de fa 22 anys al Prat del Llobregat. Al principi es feia a l'institut, després va passar a un bar i més endavant l'ajuntament va cedir les instal·lacions de les que gaudeixen ara. Es fan 5 o sis balls gratis a l'any, a més, al Nadal es fan uns obsequis. És per tots els veïns del Prat que compleixin la mínima d'edat, seixanta anys.

L'Esplugues celebra, un any més, el Sopar de la Fam

frame_02801.787Esplugues ha celebrat, un any més, el Sopar de la Fam organitzat per l'associació Agermanament Solidari. El Casal de Cutura Robert Brillas ha acollit la cita de l'edició d'aquest any, on un centenar de persones ha participat de la festa. Els assistents han aportat, de manera voluntària, una quantitat de diners proporcional al que seria el cost d'un sopar. D'aquesta manera, els diners recaptats es destinaran a donar a projectes del Tercer Món, en els quals l'entitat solidària d'Esplugues hi dóna suport. El Sopar de la Fam ha comptat amb una xerrada sobre les necessitats que encara pateix el Tercer Món i la feina que resta per fer-hi. En l'edició d'aquest any s'ha ofert també un concert de la Coral Stella dels Caputxins de Sarrià que, de manera altruista, ha volgut col·laborar en l'acte solidari. L'acte ha conclòs amb un senzill sopar compartit de pa amb oli.

La primera fase de restauració del castell de Cervelló

frame_02799.34La primera fase de les obres de restauració del castell de Cervelló està previst que acabi al mes de juny. El projecte d'intervenció del castell va començar al febrer de l'any passat amb les excavacions des de dalt i des de baix de l'edifici arquitectònic i la neteja dels voltants. Els treballs de dalt del castell ja estan enllestits i la part de baix encara resta per acabar.
Després dels treballs arqueològics s'ha demostrat que la part central del castell és la més danyada.
De cara a la temporada d'estiu els treballs se suspendran perquè el castell pugui ser visitat. Per això, s'estan col·locant baranes de seguretat. Un cop passat l'estiu i comenci la segona fase dels treballs de restauració es retiraran.
Després dels treballs arqueològics s'ha demostrat que la part central del castell és la més danyada. De cara a la temporada d'estiu els treballs se suspendran perquè el castell pugui ser visitat. Per això, s'estan col·locant baranes de seguretat. Un cop passat l'estiu i comenci la segona fase dels treballs de restauració es retiraran.

Galeria de imatges I

frame_02853.565.jpg

Galeria de imatges II

frame_02841.2982.jpg

Galeria de imatges III

frame_02846.388.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02812.1034.jpg

colaboracion