L'Ebre Digital
Política  dilluns, 2 de maig de 2011

 

L'església de Sant Antoni ja acull els passos de la Setmana Santa

Enquesta

Utilitzeu les xarxes socials?

Política

Tortosa

El PP mescla joventut i experiència a la llista de Tortosa

21-04-2011 20:09

Una candidatura que mescla joventut i experiència, amb l'objectiu d'incrementar el nombre de regidors. Així es presenta el Partit Popular de Tortosa, amb el seu nou cap de llista, Xavier Dalmau, al capdavant. La formació advoca per assolir un pacte de ciutat just després de constituir l'Ajuntament, així com involucrar-hi els tortosins.

Tortosa

Un parc d'aventura, proposta electoral d'Iniciativa

20-04-2011 21:10 2 comentaris

Convertir les avançades de Sant Joan en un parc d'aventura, amb diverses activitats de lleure, és una de les propostes més destacades del programa electoral d'Iniciativa-Entesa per Tortosa a la capital del Baix Ebre. Els ecosocialistes volen potenciar aquest espai com a referent turístic a la ciutat, instal·lant-hi activitats a l'aire lliure com l'escalada o la hípica, entre d'altres.

Tortosa

Iniciativa aposta pels candidats independents a la llista per Tortosa

15-04-2011 10:44

Un equip renovat, format en més del 50% per independents. Aquesta és l'estructura de la llista amb què Iniciativa-Entesa per Tortosa concorrerà a les eleccions a l'ajuntament de la capital del Baix Ebre. El candidat, Jaume Forcadell, confia en augmentar el nombre de regidors i es presenta com a garant de les polítiques encaminades a impedir les retallades socials.

Terra Alta

El traçat de la variant de Gandesa, a exposició pública

14-04-2011 11:49

La Generalitat ja ha fet pública la seua proposta de traçat per a la futura variant de la C-43 a Gandesa. Aquest dimecres, al 'Diari Oficial de la Generalitat' sortia l'anunci d'informació pública dels estudis informatiu i d'impacte ambiental de la futura variant de la C-43 a Gandesa. Està previst que la carretera tinga una longitud de quatre quilòmetres.

Amposta

Els regidors d'ERC-EA es comprometen a signar un codi ètic

13-04-2011 12:48

No compartir l'alcaldia amb cap altre candidat, reduir-se el sou d'alcalde en un 10% en cas de ser escollit i dedicar-s'hi exclusivament i que tots els membres de la llista subscriguen un codi ètic. Aquests són els tres compromisos que el candidat d'Esquerra-Esquerra d'Amposta, Adam Tomàs, ha adquirit davant les pròximes eleccions.

Tortosa

Tortosa anul·la una roda de premsa arran de la denúncia del PSC a la Junta Electoral de Zona

12-04-2011 20:32

La campanya electoral a Tortosa puja de temperatura. El Partit Socialista ha interposat una denúncia a la junta electoral de zona amb relació a una conferència de premsa que l'alcalde, i candidat de CiU a la reelecció, havia convocat per aquest dimarts al matí. L'objectiu: donar a conèixer una actuació urbanística que es posa en marxa ara al nucli antic. El PSC entén que es tractava d'un acte que incompleix la llei electoral. Davant la imminent resolució de la junta que havia d'impedir l'acte, l'alcalde ha optat per suspendre'l.

Terres de l'Ebre

Xavier Pallarès assumeix temporalment Agricultura

12-04-2011 18:57

El Govern demanarà a la Unió Europea que permeta avançar en un mes el període d'assecament dels arrossars dels dos hemideltes del Delta de l'Ebre per continuar lluitant contra la plaga del caragol maçana i abaratir costos de producció. La mesura s'ha demanat quan encara no s'ha designat el director territorial d'Agricultura al territori, una competència que de moment exerceix Xavier Pallarès.

Amposta

Isabel Ferré ocuparà el número 2 a la llista de CiU

12-04-2011 18:01

Convergència i Unió ha presentat la llista d'Amposta, que manté algunes cares de l'anterior llista però n'introdueix de noves i, sobretot, jóvens. L'actual regidora d'Hisenda i Ensenyament en serà la número 2 i el president del Club Nàutic, el número 3.

Tortosa

Sabaté aposta per una independent com a número 2

11-04-2011 21:25

La llista del PSC de Tortosa es renova amb set cares noves. L'encapçala Joan Sabaté i el seguirà com a número 2 l'independent Núria Chertó. Segons ha destacat Sabaté, la prioritat del seu programa serà la reactivació econòmica de la ciutat.

Amposta

Els socialistes, els primers de presentar llista a Amposta

06-04-2011 20:45

'Atreveix-te, ara Toni'. Aquest és el lema que els socialistes d'Amposta han presentat per a les eleccions del 22 de maig. Quant a la llista, encapçalada per Toni Espanya en número 1 i Lluïsa Lizàrraga en el número 2, compta amb cares molt noves.

Tortosa

CiU mescla continuisme i cares noves a la llista de Tortosa

01-04-2011 10:06

Experiència de la tasca de govern feta, i compromís de les noves incorporacions. Aquests són els dos ingredients que reuneix la candidatura de Convergència i Unió a Tortosa, segons destaca el seu candidat, Ferran Bel. La formació nacionalista és la primera que ha donat a conèixer la llista completa: repeteixen Algueró, Panisello, Lehman i Roigé als llocs capdavanters. Domingo Tomàs i Joaquim del Pino són dos de les novetats destacades.

Terres de l'Ebre

Iniciativa veu viable que la part històrica de Tortosa siga declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco

18-03-2011 17:23 2 comentaris

Nova proposta electoral del grup d'Iniciativa a Tortosa, aconseguir la declaració de patrimoni de la Humanitat per la Unesco del conjunt històric de la ciutat. La formació va presentar el segon a la llista, que serà Jordi Jordan.

Tortosa

El PSC denuncia l'incompliment del conveni econòmic amb l'EMD de Jesús

17-03-2011 14:53

El conveni econòmic signat aquest mandat entre l'Ajuntament de Tortosa i l'EMD de Jesús ja és font de polèmica política: el candidat socialista a l'entitat municipal descentralitzada, Antoni Sabaté, ha denunciat que el consistori ha incomplit l'acord financer perquè només ha aportat la meitat dels diners pactats. Ho va dir dimarts a la nit en el debat de l'EMD de Jesús a L'EBRE TV. Tant l'alcalde president de Jesús, Pere Panisello, com l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han demanat "paciència" al PSC.

Amposta

El PSC d'Amposta proposa la creació d'una Agència de Desenvolupament Local

10-03-2011 18:10

El comerç, la indústria i el turisme, les millores en mobilitat i via pública i les infraestructures seran prioritats per al candidat del PSC a Amposta, Antoni Espanya. Aquest dijous ha detallat aquestes propostes i la creació de l'oficina del candidat.

Amposta, Terres de l'Ebre

ERC critica la decisió d'ajornar fins després les municipals la decisió sobre la implantació d'INEFC

07-03-2011 13:31

Esquerra Republicana d'Amposta ha titllat de política la decisió del govern català de posposar fins després de les eleccions municipals del maig qualsevol decisió sobre la implantació dels estudis d'INEFC a la demarcació de Tarragona. Han lamentat que es prenga aquesta decisió quan a Amposta l'esforç econòmic ja està pràcticament fet.

Montsià

La Sénia aprova els pressupostos, de 4 milions i sense inversions

25-02-2011 16:13

El ple de la Sénia va aprovar dimarts els pressupost per enguany, un dels més austers dels últims temps. Sumen poc més de 4 milions d'euros i no es preveuen inversions més enllà d'una partida de 100.000 euros per a actuacions immediates.

Montsià

Quaranta-tres entitats promocionaran el Montsià amb productes agroalimentaris

24-02-2011 16:19

El Consell Comarcal del Montsià ha posat en marxa un ambiciós projecte amb l'objectiu d'aprofitar els productes agroalimentaris de referència per a promocionar la comarca. De moment, ja s'hi han adherit 43 entitats entre agents socioeconòmics privats i entitats locals.

Tortosa

Paradores ajorna les obres del de Tortosa perquè no es pot permetre tancar un altre centre

24-02-2011 13:39

Paradores no es pot permetre de tancar un altre establiment per obres. Així ho va dir el ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Miguel Sebastián, després que el senador Joan Maria Roig preguntés pel retard de les obres. Amb tot, es va comprometre que les obres es faran.

Terres de l'Ebre

La CANC lamenta que Rafel Vidal repetisca com a alcaldable d'Ascó

23-02-2011 16:16

L'actual alcalde d'Ascó, el convergent Rafel Vidal, tornarà a encapçalar la llista de Convergència a les pròximes municipals. Així ho va comunicar dimecres el delegat del govern als opositors del cementeri nuclear. Aquests ho han qualificat d'incongruent, inadmissible i totalment mancat de coherència.

Tortosa

Els socialistes denuncien "discriminació" vers Bítem i Campredó

22-02-2011 13:17 1 comentaris

El Partit Socialista a Tortosa ha denunciat discriminació del govern de convergent vers les futures EMD de Bítem i Campredó. Ho ha fet coincidint amb la roda de premsa de presentació dels seus representants a la junta veïnal de les dues entitats, que es constituiran divendres.

Montsià

El PSC i ERC presentaran candidatura conjunta a Santa Bàrbara a les municipals

18-02-2011 13:39 2 comentaris

Unitat Planera són les sigles amb què Esquerra Republicana i els socialistes de Santa Bàrbara es presenten per primer cop junts amb l'objectiu d'acabar amb 32 anys de majories absolutes de Convergència i Unió en aquest municipi del Montsià. Aquest dijous van donar a conèixer la seua candidatura.

Terres de l'Ebre

Mena garanteix el finançament per al pla estratègic

18-02-2011 13:32

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha garantit el finançament dels 40.000 euros per a la primera fase de la redacció del Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre que, en aquests moments, no disposa del finançament. Segons ha explicat, el Govern anterior va endegar la redacció del pla però "no el va dotar del corresponent finançament". "D'una manera o altra, el Govern trobarà la forma que les Terres de l'Ebre tinga el seu pla estratègic, un full de ruta imprescindible per arribar al port on volem arribar", va dir.

Tortosa

Josep Monclús (ERC) proposa fer una Tortosa "més amable" amb els seus ciutadans

16-02-2011 10:32

El candidat republicà a l'alcaldia de Tortosa, Josep Felip Monclús, vol fer una ciutat més amable amb els ciutadans. Aquest és el missatge que va donar a conèixer en la seua presentació davant la societat tortosina, dimarts al vespre. La candidatura republicana proposa quatre grans àmbits d'actuació preferent, entre els quals la reactivació econòmica de la ciutat.

Terres de l'Ebre

Josep Martí, secretari de Comunicació de la Generalitat

15-02-2011 09:00

Nou càrrec ebrenc al govern d'Artur Mas. Josep Martí Blanc, de l'Ametlla de Mar, serà nomenat avui secretari de comunicació. Dependrà directament del secretari general de la Presidència i portaveu de l'executiu, Francesc Homs.

Tortosa

El PSC de Tortosa promet determinació i confiança per recuperar l'alcaldia

14-02-2011 20:51 1 comentaris

Confiança i determinació. Aquests són els compromisos que anuncia el PSC de Tortosa per tal de recuperar l'alcaldia. Aquest dilluns han presentat l'eslògan de la campanya, 'Per Tortosa, volem +, podem +', que tindrà un pes destacat a posicionar la ciutat per tal que surta més fàcilment de la crisi.

Terres de l'Ebre, Tortosa

ERC critica el "govern del no", per la paralització dels principals projectes

10-02-2011 21:32

La federació d'ERC a les TE critica l'actitud negativa amb què ha començat la seua tasca el nou govern català i la delegació a l'Ebre. Segons han dit, la paralització de projectes cabdals per al territori, com la creació de la vegueria o la construcció de l'hospital, entre altres, porten els republicans a definir el paper del delegat com el del representant del "govern del no a les Terres de l'Ebre".

Terres de l'Ebre

Mercè Miralles ja és oficialment directora dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació

09-02-2011 19:57

Un dels departaments de més pes estratègic del nou govern d'Artur Mas ja té representant a les Terres de l'Ebre. Mercè Miralles ja és la nova directora dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació. Durant la seua presentació oficial ha remarcat que un dels seus principals reptes serà reduir la taxa d'atur.

Tortosa

Ferran Bel (CiU) optarà a revalidar l'alcaldia de Tortosa

07-02-2011 11:20

CiU ja té candidat per a l'alcaldia de Tortosa. Com tot feia pensar, l'actual alcalde, Ferran Bel, optarà a la reelecció, amb el repte de repetir els resultats obtinguts ara fa quatre anys: al 2007, la federació nacionalista es va quedar a les portes de la majoria absoluta amb els 10 regidors obtinguts, la xifra més alta fins ara assolida per cap partit. Pel que fa a la resta de la llista, Bel ha avançat que no hi haurà grans canvis.

Tortosa

Salut ajorna l'hospital fins al 2013, com a mínim

04-02-2011 13:45 1 comentaris

El departament de Salut ha ajornat fins al 2013 la construcció del futur hospital de les Terres de l'Ebre. Així ho ha explicat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una entrevista a 'El matí' de Catalunya Ràdio. Ruiz ha explicat que la situació econòmica ha obligat al departament a ajornar aquest projecte com a mínim fins d'aquí a dos anys.

Baix Ebre

Foment assegura que reprendrà la variant de l'Aldea

02-02-2011 13:11

El ministeri de Foment ha confirmat per escrit a l'Ajuntament de l'Aldea que reprendrà les obres de la variant de l'Aldea. Segons publica 'El Punt', Foment titlla l'obra de prioritària, però no en detalla el calendari.