Publicidad
LLEIDA, 2 de maig de 2011
Sol y algunas nubes Sol y algunas nubes
La Mañana
Publicidad

Patronat de Turisme

Noticias
Portada
Lleida
Comarcas
Sociedad
Economía
Deportes
Cultura
Espectáculos
Política
Internacional
Edición impresa
PDF La Mañana
Opinión
Editorial
L'Espurna
La Recontra
Carta del Director
Humor
Els Farrús
Marçal
Lo Pixador
Ediciones
El Pla d'Urgell
La Noguera
Suplementos
Revista
Ateneu
Servicios
Necrológicas
Clasificados
Tienda
Teléfonos de interés
Sugerencias
Envíe su opinión Enviar correo
Álbum
Álbum de fotografía
 
El Pla d'Urgell
L’ajuntament ajornarà inversions per fer front a les de l’anterior govern

Lleida - J.A. Pérez  2008-08-06

L’Ajuntament de Mollerussa s’ha vist obligat a ajornar inversions que tenia previstes per aquest any per tal d’incorporar-les a les pendents del pressupost del 2007, elaborat per l’equip de CiU i que van quedar sense finançament.

Patronat de Turisme
Aquests projectes que ja estaven adjudicats i compromesos, com el del Museu dels Vestits de Paper, representaven un import que superava els 1’2 milions d’euros.
Segons l’alcaldessa de Mollerussa Teresa Ginestà aquesta situació econòmica ha vingut heretada de l’anterior legislatura, cal recordar que l’actual equip de govern, format per PSC i ERC es va veure obligat a contractar un préstec de 3 milions d’euros, a principis de legislatura, per tal de poder fer front a la despesa corrent, provocada per la situació econòmica en què es trobava el consistori.
Ginestà va afegir que l’equip que dirigia Toni Bosch “es va gastar durant el primer semestre del 2007 tot el pressupost de l’any”, presumiblement per la proximitat dels comicis municipals.
En aquestes circumstàncies econòmiques l’equip de Ginestà haurà de renunciar a la restauració de carrers, projectes d’il·luminació pública, la substitució de mobiliari públic o la remodelació del edifici consistorial.
Però el més greu, segons Ginestà, es que aquesta situació s’agreujarà amb la disminució dels ingressos de l’actual escenari econòmic general, el que podria desembocar en un nou pla de sanejament.
Per la seva banda el portaveu de CiU i exalcalde de la localitat Toni Bosch va assegurar que la justificació de Ginestà tan sol era “una trampa” ja que els seu equipo tenia perfectament finançades totes les inversions. Per altra banda va afegir que la situació econòmica actual ha estat provocada per l’increment de contractació de personal i de la despesa corrent.
Bosch va assegurar que el consistori arribarà a una situació “dramàtica” al tancament de l’exercici, moment en que l’endeutament “superarà el 120%.
Aquest tema va ser un dels punts de l’ordre del dia de la sessió plenària que es va celebrar el passat dimecres, malgrat l’intercanvi de declaracions la proposta es va aprovar amb els vots dels grups PSC i ERC. El grup de CiU es va limitar a votar en contra sense cap tipus d’intervenció.
Ginestà va afegir que CiU si que va liquidar els interessos dels préstecs de legislatura, ja que l’obligava el pla de sanejament, però s’havien fet refinançaments d’altres crèdits han carència d’interessos, que en aquest cas els ha començat a liquidar l’actual equip de govern, el que suposa una despesa mes.


Publicidad