Dilluns, 2 de maig de 2011 | 15:41
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Rigau rectifica i accepta una nova reunió per dimecres

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Postures allunyades entre la consellera i els sindicats per les retallades a l'ensenyament
Rigau rectifica i accepta una nova reunió per dimecres
28/04/2011 14:21
TAncament del sindicats a la Conselleria d'Ensenyament
CatalunyaPress.- La tancada dels sindicats de l’Ensenyament al Departament del seu ram ha finalitzat desprès que la Consellera Irene Rigau els hagi ofert tornar a reunir-se el proper dimecres per reprendre les negociacions desprès del fracàs de la convocatòria d’aquest dijous.
L’immobilisme de ambdues parts ha impossibilitat l’acord i ha desencadenat un tancament dels representants dels educadors per pressionar a la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que havia donat per finalitzades les negociacions de manera “unilateral”.

Els sindicats denuncien que “no hi ha hagut negociació real” sinó “una imposició per part del Departament d’Ensenyament d’unes mesures que empitjoren les condicions de treball del professorat, no garanteixen la continuïtat de les plantilles actuals, provocaran la supressió de llocs de treball i, en conseqüència, desplaçaments forçosos de professorat”.

Rosa Canyadell, portaveu del sindicat majoritari, Ustec, ha assenyalat a CatalunyaPress que la consellera s’ha compromet a convocar-los el proper dimecres per analitzar altre cop les propostes presentades, però ha lamentat que no hi ha indicis que la Consellera Rigau modifiqui el document. En aquest sentit, Canyadell ha ressaltat que “hi havia un compromís del president Mas de no aplicar retallades a l’ensenyament, i el que estan plantejant ara són greus retallades”.

Malgrat això, els sindicats estan disposats a cedir en alguns punts, desmentint les paraules de la consellera en la roda de premsa que ha ofert al finalitzar la reunió, i en la que ha culpat als sindicats del fracàs de la reunió per oposar-se a modificar cap dels acords assolits anteriorment; però a canvi, els sindicats demanen que “la pública no carregui amb totes les retallades”, perquè als centres concertats no se’ls ha demanat cap retallada.

Segons que ha informat el sindicat ASPEPC a través del seu Twitter, entre els canvis hi ha la reducció de dos hores complementàries als 56 anys enlloc dels 59 prevists inicialment, així com l’ajornament d’un curs de l’augment de sis a nou mesos de treball dels interins per cobrar el juliol.

Rigau acusa els sindicats de conservadorisme

"No els podem presentar cap acord", ha explicat en roda de premsa la consellera Rigau, que ha lamentat que el document final presentat pel departament no ha estat acceptat pels docents.

"Els sindicats no han estat capaços de tenir present que la realitat actual no és la mateixa que quan van signar aquests acords", ha afegit Rigau, apel•lant a una necessària disponibilitat al canvi i acusant els sindicats de conservadorisme.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1