Castells

Classificats

Cultura

Esports

Política

Inici » Informació

Gavà comptarà amb 28 punts de connexió WiFi en els propers mesos

Redacció | 28/02/2011 | 1 comentari

L’ampliació de la xarxa sense fils s’emmarca en el Pla d’Austeritat i en el Pla de Modernització municipal que impulsa l’Ajuntament per fer més fàcil, propera i eficient la relació amb la ciutadania a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

L’alcalde de Gavà Joaquim Balsera ha presentat en roda de premsa el projecte Gavà WiFi, que ampliarà la xarxa de connexió sense fils a 28 equipaments i espais públics de la ciutat en un termini aproximat de tres mesos. L’objectiu és que des de totes les dependències municipals i algunes zones de la via pública (Rambla, Plaça Major, Plaça Jaume Balmes, Parc de la Torre Lluch), els ciutadans tinguin accés a la seu electrònica de l’Ajuntament i a Internet. El desplegament del servei GavàWiFi també ha de facilitar un objectiu més generalista: la promoció de l’ús de la tecnologia entre els ciutadans i ciutadanes de Gavà i facilitar-ne l’accés al màxim. Balsera ha recordat el camí encetat per l’Ajuntament “per modernitzar, adequar i, sobretot, facilitar al ciutadà la seva connexió amb l’Ajuntament, una trajectòria iniciada l’any 2003 que ha comportat la revisió dels processos, la posada en funcionament del Punt d’Atenció al Ciutadà, la inversió municial en xarxes i material d’ofimàtica i la implementació de les primeres zones WiFi”. L’alcalde també s’ha referit a altres iniciatives impulsades per l’Ajuntament per evitar la fractura digital, com ara els cursos de noves tecnologies per a gent gran o el suport a la comunitat educativa perquè els infants utilitzin correctament les noves eines tecnològiques. Segons Joaquim Balsera, “Gavà està ben orientada per afrontar els reptes que ens planteja la societat del coneixement, avancem tecnològicament a l’hora que acomplim el nostre objectiu d’austeritat quant a millorar l’eficiència de la inversió municipal en tecnologia i en recursos humans”.

Gavà Wifi s’encabeix en el Pla de Modernització municipal, els detalls del qual han exposat la tinenta d’alcalde de Coordinació i Planificació Estratègica, Raquel Sánchez, i la cap de Serveis Informàtics de l’Ajuntament, Carmen Lavado. Aquest pla inclou un conjunt de projectes d’evolució i transformació de les infraestructures i sistemes de gestió per promoure i facilitar l’accés de la ciutadania a les noves tecnologies i situar-se al capdavant de la modernització i la innovació, objectius que es recullen al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2008-2011. Així, a banda de reforçar la implantació de la tecnologia WiFi, l’Ajuntament ha posat en marxa altres iniciatives, com ara un gestor d’esperes del PAC, la Guia educativa i Intranet de professors, una nova web del Centre de Suport a l’Empresa, la nova web Elbruguers.cat, el Xat de l’alcalde, la carpeta ciutadana i el certificat digital per ciutadania, com als més rellevants.

Però a banda d’aquests projectes de ciutat, el Pla de Modernització municipal estableix altres eixos d’actuació. Un d’ells contempla actuacions en infraestructures de base per millorar l’aprofitament i aconseguir un important estalvi econòmic.

Aquestes actuacions són la virtualització de servidors, la millora de la xarxa municipal amb la implementació de fibra òptica i WiMax (ampliació en un 41% de dependències connectades, és a dir de 17 a 24 i millora de dues connexions ja existents); la implementació de telefonia IP, la protecció antispam en cloud-computing, i el canvi de servidor de correu electrònic basat en el programari lliure.

Una altra de les línies d’actuació fa referència a les aplicacions de gestió: la base de dades centralitzada d’empreses i comerços, el cens d’animals domèstics, i nous sistema de gestió de diferents departaments i serveis municipals (Centre de Suport a l’Empresa, Serveis Socials, Atenció Domiciliària, Zona Blava, pressupostos de manteniment de les escoles, i queixes i suggeriments) i un nou sistema d’informació del Punt d’Atenció al Ciutadà. Un dels projectes de més rellevància és el gestor d’expedients, una actuació transversal que esdevindrà el motor de la modernització a nivell intern de l’Ajuntament, incloent empreses municipals i organismes autònoms.

L’estalvi que acompanya la posada en marxa dels nous sistemes de gestió, junt a l’aposta pel programari lliure i la licitació dels sistemes de telecomunicació han permès finançar el Pla de Modernització municipal, que, a més, ha rebut subvencions de la Diputació de Barcelona, del Consorci Administració Oberta de Catalunya i del Fons Europeu pel Desenvolupament Regional per un import global de 315.000 euros.

Escampa-ho:
  • LaTafanera
  • Twitter
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Netvibes
  • RSS
  • Technorati
  • email

1 comentari »

  • Blanca escrigué:

    Em sembla vergonyos que posin wifi a la platja de Gava sense tenir ni idea de lo perjudicial que es per les persones el wifi en un radi tant ampli. Sabeu els efectes perjudicials del wifi sobre la salut ( fatiga cronica, estres, insomni i a llarg termini cancer etc. INFORMEU VOS BE ABANS DE POSAR AIXO, ja en tenim prou en suportar antenes de telefonia, telefons inalambrics i el wifi de casa ( que si que per sort podem apagar quant no l utilitzem ) el que voleu posar a la platja emeten les 24 h tots els dies, pq hem de suportar tal radiacio? Ah es que venen eleccions i queda molt bonic aixo del wifi,? Visiteu les pagines web electrocontaminacion.net i electrosensibilidad.com i veureu que suposa

Deixa un comentari!

Afegeix el teu comentari, o trackback des de la teva web. També pots subscriure't a aquests comentaris via RSS.

Sigues amable. No siguis barroer. Sigues fidel a la línia de l'article. No spam.

Aquesta és la opinió dels internautes, no la de BLLD.cat.
No està permès abocar comentaris contraris a les lleis i ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem fora de lloc.
Centra't en el tema.
Si us plau, avisa'ns.dels comentaris o avatars fora de to.

Aquest diari permet Gravatars. Pots aconseguir el teu avatar reconegut globalment, registrant-te a Gravatar.

Pots utilitzar aquests tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes