Dimarts, 3 de maig de 2011 | 14:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

Espanya no pujarà el nivell d'alerta antiterrorista malgrat les possibles "represàlies"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Després de l'assassinat de Bin Laden
Espanya no pujarà el nivell d'alerta antiterrorista malgrat les possibles "represàlies"
02/05/2011 13:59
Rubalcaba assegut en roda de premsa en Interior
El Govern espanyol ha decidit no pujar el nivell d'alerta antiterrorista perquè "ja està suficientment alt", tot i reconèixer "el risc evident" que es deriva, i ha advertit que "podria haver-hi represàlies" després de la mort de Bin Laden
Rubalcaba ha explicat des de Moncloa que hi ha quatre nivells i dos subnivells, i ara Espanya està en el nivell dos, en la part alta, "és a dir, nivell alt-alt". "El vam pujar al mes d'octubre" després d'unes informacions rebudes per la intel·ligència europea, ha recordat.

El vicepresident primer ha indicat que la decisió de mantenir el nivell d'alerta "s'ha pres d'acord amb els cossos de seguretat", i ha reconegut que "no es poden descartar represàlies". No obstant això, ha subratllat que, "des del punt de vista operatiu, la desaparició de Bin Laden és un cop dur per Al Qaida".

En tot cas, Rubalcaba ha avançat que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha convocat dimarts en Moncloa a les ministres d'Afers exteriors i de Defensa, Trinidad Jiménez i Carme Chacón, respectivament, així com a ell mateix per avaluar la situació i "segurament prendre alguna mesura concreta" encara que no es pugi el nivell d'alerta.

No s'ha acabat amb Al Qaida

Malgrat celebrar la mort del líder d'Al Qaida, el ministre d'Interior ha advertit que no s'ha acabat amb l'organització, que es caracteritza per tenir filials que funcionen amb molta autonomia. "A Espanya això ho sabem molt bé", ha dit Rubalcaba, recordant l'existència d'Al Qaida en el Magrib Islàmic.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1