Dimarts, 3 de maig de 2011 | 15:08
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Juan Pablo II ja és beat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Roma rep més d'un milió de feligresos per a la cerimònia
Juan Pablo II ja és beat
Societat 01/05/2011 11:55
Més d'un milió de fidels, arribats de tot el món, estan assistint a la cerimònia de beatificació de Juan Pablo II, que oficia el Papa Benedicto XVI a la plaça de Sant Pere de Roma.  El Papa ha proclamat beat al seu antecessor, Juan Pablo II, sis anys després de la seva mort. Karol Wojtyla és el desè papa beatificat per l'Església catòlica.
wojtila
Més d'un milió de fidels estan assistint a Roma als actes de beatificació al Vaticà de Juan Pablo II, amb una missa oficiada per Benedicto XVI a la plaça de Sant Pere. Després d'una lectura d'un perfil de Karol Wojtila, el Papa Benedicto XVI ha llegit la fórmula de beatificiación i s'ha descobert una fotografia de Juan Pablo II de 1995.

Desenes de milers de persones han omplert aquest enclavament i els carrers adjacents per assistir a la proclamació com a beat del papa Wojtyla, que va dirigir l'església Catòlica des del 18 d'octubre de 1978 fins al 2 d'abril de 2005. Des de primeres hores de la matinada milers de fidels, entre ells polonesos, espanyols, italians, francesos i llatinoamericans, van fer fila per entrar en el recinte vaticà. 

El Papa ha deixat a Karol Wojtyla en el graó anterior a la santedat, la canonització, al mateix temps que esclatava una sonora ovació entre els centenars de milers de feligresos, molts d'ells polonesos, compatriotes de Juan Pablo II. El Papa ha presidit els actes en l'entrada de la Basílica, amb la plana major de la jerarquia catòlica i nombroses autoritats estrangeres, entre elles els Prínceps d'Astúries, i també el dictador de Zimbabue, Robert Mugabe, una presència que ha deslligat polèmica per l'autorització del Vaticà.

Un gran tapís amb la seva imatge

Benedicto XVI vas veure una casulla que va pertànyer el seu antecessor i ha usat el calze que aquest va usar en els seus últims anys,.El Papa ha proclamat beat a Wojtyla descobrint un gran tapís amb una imatge de Juan Pablo II que cobreix la façana principal de la basílica, i ha passat a presidir l'escena.
 
Benedicto XVI ha oficiat la missa recolzat pels cardenals presents a Roma i el que anés secretari de Juan Pablo II, Mieczslaw Mokrzycki. Després, Marie Simone-Pierre, la monja francesa la curació de la qual de la malaltia de parkinson és la base de la beatificació de Juan Pablo II, ha ofert a Ratzinger la relíquia del nou beat, una butllofa amb la seva sang encastada en un relicario de plata.

La Cappella Musicals Pontifícia, el Cor de la Diòcesi de Roma, i l'Orquestra del Conservatori de Santa Cecilia, de Roma, canten en la cerimònia, amb un total de 710 persones, entre coristes, organistes i membres de l'orquestra. Conclosa la missa, el Papa i els cardenals entraran en la basílica per venerar a Wojtyla, el fèretre de la qual va ser tret de la tomba el passat dia 29 i a primeres hores d'avui va ser col·locat davant de l'altar major. Després, tots els fidels podran venerar-ho.

Delegacions de 87 països assisteixen a la cerimònia. Cinc cases reals, entre elles la d'Espanya, 16 caps d'Estat, entre ells el de Mèxic i el d'Hondures, i set primers ministres estan presents al Vaticà.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1