Wed04052011

Ultima Actualitzacio08:01:10 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Cultura

Cultura

Sant Vicenç presenta la tercera edició del Mercat del Trasto

frame_02846.388La sala de teatre de La Vicentina ha acollit un cop més, el mercat del trasto. Un mercat peculiar on els vicentins i vicentines aporten objectes que,  tot i estar en bon estat, tenen arraconats en algun lloc de casa seva. Des de llibres, bijuteria, parament de la llar o telèfons, fins a maletes, quadres, roba o cassettes o cd’s de música.  “Coses que potser una persona té a casa seva i no utilitza o no li serveix de res i una altra potser sí que ho necessita a casa. I tot a un preu mòdic”, va explicar Montserrat Farrés, una de les organitzadores del mercat. En aquesta tercera edició del mercat els fons recaptats s'han destinat a treballs de millora del teatre. En edicions passades, els beneficis van anar destinats a ajudar a l’esglèsia del municipi. El mercat ha anat ampliant la superfície edició rera edició. “La primera vegada vam començar amb només una part de l’entrada del teatre i va tenir molt d’èxit -va explicar Farrès- i cada edició l’hem de fer més gran perquè la gent ens va coneixent cada vegada més i ens manca espai”, va afegir l’organitzadora. La propera edició del mercat es preveu a la tardor.

Amics i veïns de Marga Miró celebren un homenatge

frame_02824.2876Dimarts al vespre, amics i veïns de Marga Miró li van voler rendir homenatge a la biblioteca de Can Ginestar de Sant Just Desvern. La Marga va ser una dona lluitadora durant la Guerra Civil , i més tard, també durant l'exili. Membre del partit socialista, va defensar la República i va viatjar a països com França, Alemanya o Bolívia. Segons expliquen els seus amics, quan la Marga va tornar a Catalunya el seu procés d'adaptació va ser difícil tot i que van destacar la vitalitat i la força que la caracteritzaven. Santi Campo, amic personal de la Marga i organitzador de l'acte, va explicar que els amics de la Marga tenien la necessitat d'acomiadar-se i fer-li un homenatge com cal, ja que no ho van poder fer.
Els assistents van poder veure imatges d'una de les entrevistes que la Marga va voler concedir a un mitjà de comunicació. També alguns veïns van voler recordar-la explicant anècdotes personals. Marga Miró va ser una dona molt activa fins als últims anys de la seva vida, participant en classes de català i francès. Sota mirades de nostàlgia i somriures de complicitat, aquells que estimaven la Marga Miró van poder rendir-li l'homenatge com ella es mereixia.

Rècord d'assistència a la carxofada pradenca d'enguany

frame_02837.487Rècord de participació a la carxofada pradenca d'aquest any. Més de 2000 persones s'han donat cita aquest diumenge al parc Fondo d'en Peixo del Prat.
La d'enguany ja és la sisena edició, però els costums no canvien.
La festa ,com sempre, ha servit per patrocinar el producte estrella del municipi: la carxofa.
Segons els organitzadors, el seu objectiu és també aconseguir la identificació geogràfica protegida del producte, per a que el valor biològic de d'aquestes carxofes sigui reconegut
Els assistents a més, han pogut gaudir d'un menú de carxofes a la brasa acompanyades amb mongetes i botifarra. Durant l'acte també s'han muntat parades comercials on els veïns i les veïnes del prat han pogut comprar aquest producte tan típic.
La festa ha estat amenitzada amb jocs infantils i altres activitats com castellers o un grup de música en viu.
La d'enguany ja és la sisena edició, però els costums no canvien.La festa ,com sempre, ha servit per patrocinar el producte estrella del municipi: la carxofa. Segons els organitzadors, el seu objectiu és també aconseguir la identificació geogràfica protegida del producte, per a que el valor biològic de d'aquestes carxofes sigui reconegut Els assistents a més, han pogut gaudir d'un menú de carxofes a la brasa acompanyades amb mongetes i botifarra. Durant l'acte també s'han muntat parades comercials on els veïns i les veïnes del prat han pogut comprar aquest producte tan típic. La festa ha estat amenitzada amb jocs infantils i altres activitats com castellers o un grup de música en viu.

Un concert de gospel, a Sant Esteve Sesrovires

frame_02838.761Més de 200 persones han omplert l'església parroquial de Sant Esteve Sesrovires per escoltar la Bella Quirze Band. A ritme de gospel, els assistents han gaudit de peces com Hallelujah, Dreamgirls o Aquarius. Un repertori que ha inclòs, principalment, gospel nordamericà i anglès, a més de cançons ètniques i modernes. Gràcies a la iniciativa del rector de l'església s'ha pogut oferir aquest concert, que ha servit com a preludi als actes de Setmana Santa. El rector ha explicat també com prepara Sant Esteve la Setmana Santa. La direcció del cor ha anat a càrrec d'Òscar Altide.

Berraondo escull Gavà per gravar 'Children's corner'

frame_02827.153Un habitatge de Gavà Mar s'ha convertit en l'escenari de la nova pel·lícula d'Eduard Berraondo, 'Children's corner'. El director del llargmetratge, després de dirigir sèries d'èxit com 'Ventdelplà', 'Infidels' o 'Sin tetas no hay paraíso', ara s'atreveix amb el cinema de terror, un terreny que fins ara no havia trepitjat.
El film, que es presentarà als festivals de Sitges i Cannes, narra la història d’una doctora, Jara, que s’encarrega de cuidar a pacients amb esquizofrènia i que troba uns documents on s’explica que alguns pacients amb aquesta patologia en realitat no tenen problemes mentals, sinó que el que passa és que estan sotmesos a forces paranormals. Jara decideix investigar a un petit grup de pacients tancats tots a la casa de la doctora.
El pla de rodatge a Gavà implica deu dies de treball amb una càrrega diària d’11 hores, el que suposa un ritme frenètic per a equip de rodatge, director, actors i actrius.
Precisament, un dels actors de la pel·lícula, Ferran Albiol, que encarna el personatge de Quino, un dels esquizofrènics, ens ha explicat a les càmeres d'ETV Llobregat Televisió perquè han escollit la localitat del Baix Llobregat per realitzar la gravació de la pel·lícula, encara que la Tània ha reconegut que no li faria res quedar-s'hi.
Durant el rodatge vÀrem poder comprovar les ganes que hi posen actors, actrius i equip de gravació per a enllestir aquesta pel·lícula i, potser, aquest film obri les portes a futures gravacions de diferents llargmetratges en destinacions baixllobregatines, una nova porta de promoció econòmica per a la ciutat i la comarca.
El film, que es presentarà als festivals de Sitges i Cannes, narra la història d’una doctora, Jara, que s’encarrega de cuidar a pacients amb esquizofrènia i que troba uns documents on s’explica que alguns pacients amb aquesta patologia en realitat no tenen problemes mentals, sinó que el que passa és que estan sotmesos a forces paranormals. Jara decideix investigar a un petit grup de pacients tancats tots a la casa de la doctora.  El pla de rodatge a Gavà implica deu dies de treball amb una càrrega diària d’11 hores, el que suposa un ritme frenètic per a equip de rodatge, director, actors i actrius. Precisament, un dels actors de la pel·lícula, Ferran Albiol, que encarna el personatge de Quino, un dels esquizofrènics, ens ha explicat a les càmeres d'ETV Llobregat Televisió perquè han escollit la localitat del Baix Llobregat per realitzar la gravació de la pel·lícula, encara que la Tània ha reconegut que no li faria res quedar-s'hi.
Durant el rodatge vÀrem poder comprovar les ganes que hi posen actors, actrius i equip de gravació per a enllestir aquesta pel·lícula i, potser, aquest film obri les portes a futures gravacions de diferents llargmetratges en destinacions baixllobregatines, una nova porta de promoció econòmica per a la ciutat i la comarca.

La carretera d'Esplugues compleix el seu 250è aniversari

frame_02823.383Esplugues obre les portes de l'exposició fotogràfica "La carretera: Esplugues i Sant Just. 250 anys de l'inici del projecte".  La carretera va néixer el 1761, construïda a mà i amb llombardes de pedra.  Aquesta és la història de la carretera N-240, que uneix aquest dos municipis en imatges. En total, 4 quilòmetres que han marcat la evolució i la transformació de Sant Just i Esplugues, l'aparició de l'activitat comercial i la millora de la qualitat de vida per als ciutadans dels dos municipis. La exposició està organitzada no per ordre cronològic, sinó que ho fa pel recorregut de la via. Des de la zona fronterera amb l’Hospitalet: Can Oliveres, fins a Torreblanca i  Sant Just. Formada per 38 plafons i diferents imatges dels municipis, també compta amb dos plafons dedicats a la persona de Laureà Miró, desaparegut el 1916, any en què Esplugues va decidí dedicar-li la carretera. Podreu gaudir d'aquesta exposició fins l'1 de maig al Casal de Cultura Robert Brillas, a Esplugues.

Desfilada Tres Tomb Cervello

frame_02798.187Aquest cap de setmana Cervelló ha celebrat, com ja es de contum a molts pobles del Baix, la festa dels Tres Tombs. Aquesta celebració en honor de Sant Antoni Abat busca recuperar el passat del municipi i les característiques tradicionals de la societat agrícola. Els participants van gaudir d'un bon esmorzar per començar el dia, just abans de sortir a passejar amb cavalls, ponis i carros pels carrers del poble. Pares i avis van afirmar que van ser el petits els que més van gaudir de la festa. Tot i que tots els assistents van coincidir en que els Tres Tombs enguany ha estat una festa molt maca, alguns van trobar a faltar una mica més d'ambient i música a les desfilades. La festa va acabar amb la benedicció dels animals i una paellada popular. Ara només toca esperar a la festa dels Tres Tombs de l'any que ve.

"La guerra de los Rose" fa parada a Cornellà

frame_02803.479La comèdia de Warren Adler “La guerra de los Rose” amb adaptació i direcció de Garbi Losada ha fet parada a Cornellà. L’Auditori ha acollit l’obra teatral dins del cartell que es presenta en aquesta nova temporada, iniciada el passat 5 de febrer. Els populars Carlos Sobera i Mar Regueras són el matrimoni protagonista de la comèdia. L’obra s’inicia a partir d’un moment crític en les seves vides de casats. Quinze anys després del seu casament, los Rose no són el feliç matrimoni que semblen. Els fills han crescut, la passió s’ha esfumat i la situació tan rutinària es torna absurda. Aleshores, la situació es va desmuntant a poc a poc. Ella decideix independitzar-se econòmicament del seu marit a qui li demana el divorci i convida a marxar de casa seva. És, aleshores, quan comença la vertadera guerra entre el matrimoni dels Rose. La trama es complementa amb els actors Koldo Losada i Xavi San Sebastián que encarnen el paper de dos advocats especialitzats en divorcis.

Rècord d'assistència al Firastock i al Firatapes

frame_02806.122La Firastock i el Firatapes han gaudit de record d'assitència i de participació en aquesta edició. La Firastock compleix cinc edicions i la firatapes en compleix tres. La fira ha comptat amb una àmplia oferta de botigues, espectacles d’animació, activitats infantils i la 5a Desfilada de Moda. A més, ha concentrat més de mil persones als carrers de Vila Vella. La Firastock també ha comptat amb dos espectacles. D’una banda, el Club Esportiu Carme Siñol ha fet una Dance-Move al ritme de Black eyed peas; mentre que el Centre Catòlic ha interpretat dos números de l’espectacle Working, que s’estrenarà el 15 de maig.

Galeria de imatges I

frame_02862.1253.jpg

Galeria de imatges II

frame_02854.386.jpg

Galeria de imatges III

frame_02810.146.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02840.118.jpg

colaboracion