Dimecres, 4 de maig de 2011 | 15:04
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

"Quan l'usuari aporti el seu talent de forma col·lectiva podrà canviar el món"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Clay Shirky defensa les bondats de les xarxes socials
"Quan l'usuari aporti el seu talent de forma col·lectiva podrà canviar el món"
Comunicació 28/04/2011 20:33
Quan els usuaris duguin a terme les seves aportacions de forma col·lectiva, podran canviar el món, segons Clay Shirky, expert en xarxes socials i autor de Cognitive Surplus: Creativity and Generosity in a Connected Age, qui ha intervingut en el cicle "Entenent els canvis. Idees, llibres i autors de Fundació Telefònica".
Clay Shirky
Shirky ha explicat les seves percepcions sobre la importància de l'ús del talent individual en el temps lliure en aquesta conferència, presentada i moderada per la periodista Raquel Sánchez-Silva. L'expert ha incidit en com la conseqüència més destacable de l'ús de les noves tecnologies és la capacitat per crear eines que permetin a la gent unir-se, coordinar-se i dur a terme accions conjuntes que de forma col·lectiva poden fer un món millor.

Una nova revolució social per millorar el món

Clay Shirky assegura que mitjançant l'excedent cognitiu tots aportem alguna cosa a la nova revolució social. Internet permet utilitzar el nostre talent en el nostre temps lliure de forma voluntària i permet que se li doni un ús col·lectiu que afavoreix al desenvolupament de la societat. Aquest és uns dels aspectes bàsics de diferenciació amb la societat del segle anterior on el temps lliure únicament era aprofitat de forma individual. Un exemple clar en aquest respecte és Wikipedia, on milers d'usuaris aporten els seus coneixements de forma voluntària i els posen a la disposició de la societat.

L'ús de les xarxes socials i noves eines també ajuda al fet que algunes societats on la informació està restringida o la censura produeixen un buit d'informació la societat pugui comunicar-se i organitzar-se de forma col·lectiva. Per això, l'autor afirma que les xarxes socials poden ajudar al fet que es produeixin aixecaments com ha estat el cas de Líbia o Tunísia però mai podran reemplaçar a la societat civil.

Un dels aspectes més rellevants que destaca Shirky és que considera molt rellevant que els internautes s'organitzin i treballin de manera voluntària i que ho facin pel sol fet d'aconseguir objectius o defensar causes que els apassionen i la major part de les vegades sigui de forma gratuïta. "Venim d'un món en el qual les coses grans i importants es feien per diners. Ara vivim en un món on les coses que fem es mouen moltes vegades per amor, per gust, i això està creixent gràcies a les noves eines que ens permeten comunicar les nostres impressions de forma ràpida i precisa" ha assegurat.

L'autor assegura que cada vegada ens agrada més utilitzar el temps lliure del que disposem per expandir el nostre talent, que unit al d'altres persones, poden crear un profund canvi de valor.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1