Dimecres, 4 de maig de 2011 | 15:01
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Absurds burocràtics i retallades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
José Rodríguez
Absurds burocràtics i retallades
José Rodríguez
03/05/2011 18:09
La Plaça Pastrana va ser transformada durant anys en un lleig forat que era un pou d'atac per poder allargar la Línia 5 del Metro de Barcelona. Durant anys els veïns de la plaça van sofrir obres, sorolls i van veure com la plaça era un lleig forat. Des d'aquest estiu la L5 del Carmel ja funciona. Però a part de l'estació calia recuperar la plaça Pastrana. GISA, l'empresa pública que s'encarrega de l'obra de la Generalitat s'encarregava també de rehabilitar la pròpia plaça (si per fer el metro, en superfície cal trencar el carrer, és la Generalitat qui s'encarrega de posar les coses en el seu ordre).



Els veïns són més espavilats que les burocràcies i les retallades i ja han pres la plaça Pastrana, però no deixa de ser un absurd burocràtic que una retallada d'un grapat de centenars d'euros tingui paralitzat sense ús una obra de 3M€.
L'obra fa setmanes que aparentment s'han acabat, s'ha instal·lat el moviliari urbà i s'han fet els jocs infantils sota els criteris que l'ajuntament li ha transmès i les necessitats que han comentat els veïns. Durant aquestes setmanes la plaça està inaccessible, amb tot instal·lat, els fanals funcionant de nit i l'espai net de material d'obra, etc… Només es manté les tanques al voltant amb el cartell de la Generalitat que estan reformant la plaça.

Durant setmanes els veïns acaben cansats de no poder entrar a la plaça i al final prenen la plaça pel seu compte i risc (una cosa que jo també faria).

Segurament l'obra no s'ha lliurat com feta de la Generalitat a l'ajuntament per un absurd burocràtic. És necessària la visita d'un funcionari per inspeccionar que l'obra està correctament realitzada, o una revisió o un tràmit definitiu que validi el realitzat. El Govern dels Millors de CiU està entretingut en retallades que també estan afectant a GISA i a les inversions i segurament aquestes retallades han afectat a l'equip de persones que han de validar les obres i efectuar els últims tràmits.

Puc entendre que hi hagi retallades imprescindibles sota la pressió que està fent la UE al voltant del dèficit (i de rebot ZP) sobre les arques de la Generalitat (encara que jo no estic d'acord amb que alhora estiguin fent retallades d'impostos a les rendes altes, o que aquestes retallades siguin sense solta ni volta, o que no es busquin alternatives per incrementar els ingressos públics). Però el que no puc entendre és que una retallada d'un grapat de centenars de € (que és el que els ha de costar a GISA enviar un inspector d'obra perquè revisi durant unes poques hores l'obra i puguin recepcionar-la a l'ajuntament) deixi sense ús social durant setmanes una inversió de 3 milions de €.

Alerta: Aquestes retallades a les obres del metro no solament s'escenifiquen en la no recepció de l'obra de Plaça Pastrana, sinó en les petites adequacions en superfície que queden per fer en el Metro de la Vall d'Hebron (on ara mateix és una gimcana el poder entrar i sortir) o a les propostes de fer línies de metro com la L9 sense estacions!
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1