Dimecres, 4 de maig de 2011 | 14:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

CiU i ERC ja tenen la "seva" comissió

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es crea per estudiar la viabilitat del concert econòmic
CiU i ERC ja tenen la "seva" comissió
04/05/2011 14:20
9puigcercos-parlament
CiU i ERC ja tenen la "seva" comissió, la que ha d'estudiar la viabilitat legal i econòmica del concert econòmic. La creació ha comptat amb el suport d'ICV-EUiA i Solidaritat, encara que aquests i la resta de grups que s'han abstingut o han votat en contra han tingut paraules de retret per a convergents i republicans.
PSC i PPC s'han abstingut, i han criticat durament a ERC i CiU per la seva unilateralitat. La portaveu socialista en assumptes econòmics, Rocío Martínez, ha afirmat que el concert "s'ha convertit en un assumpte de país segrestat per uns quants" i ha titllat la mesura de fugida "cap endavant".

Només Ciutadans ha votat en contra i el seu portaveu, Albert Rivera, ha assegurat que al seu grup no li agraden els "privilegis territorials", que és el que, al seu judici, suposa el concert econòmic.

Entre els favorables a la comissió, el president d'ERC Joan Puigcercós, ha destacat que l'objectiu és "canviar les regles del joc" perquè Catalunya no depengui de l'Estat per aconseguir els seus recursos, com ara s'està evidenciant, al seu judici, amb la reclamació del Fons de Competitivitat.

"Som una nació i no una tribu i un dels drets que tenim és disposar del que ens guanyem amb el nostre esforç", ha argumentat el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, qui ha reconegut que el seu partit i ERC haurien pogut ser més acurats en la forma amb la qual han pactat la comissió.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1