Dimecres, 4 de maig de 2011 | 14:45
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El Govern espanyol va pagar, "sens dubte", el rescat de l'Alakrana

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Així ho diu la sentència de l'Audiència Nacional, que condemna a 439 anys als pirates
El Govern espanyol va pagar, "sens dubte", el rescat de l'Alakrana
03/05/2011 17:24
9alakrana
EP.- La sentència de l'Audiència Nacional que condemna a 439 anys de presó als dos pirates somalis Cabdullahi Cabduwily, àlies 'Abdu Willy', i Raageggesey Hassan Aji, assegura que va ser el Govern espanyol qui va pagar el rescat.
"Sens dubte", diu la sentència, "no ha estat l'empresa armadora sinó organismes públics vinculats al Govern espanyol els qui han satisfet la quantitat que s'ha abonat per l'alliberament dels tripulants i el propi pesquer".

Els magistrats de la Secció Quarta de la Sala penal han condemnat als dos acusats a 396 anys de presó per 36 delictes de detenció il·legal (11 anys per cada mariner retingut), a cinc per robatori amb violència, a dos per la comissió d'un delicte d'associació il·lícita i a un més per 36 delictes contra la integritat moral.

La sentència absol als acusats dels delictes de terrorisme, integració en banda armada, lesions i tortures, que eren imputats per les acusacions particulars. A més, condemna als dos pirates al pagament d'una indemnització de 100.000 euros a cada tripulant pels danys morals que van rebre durant el segrest i d'altres 2.500 euros pels diners i efectes dels quals es van apropiar els somalis.

Preparat "amb cura"

Quant al delicte d'associació il·lícita, queda justificat, segons el parer del tribunal, per l'"evidència" que l'assalt del pesquer "no va ser casual, sinó que va ser preparat amb cura, com es dedueix del fet que els pirates van necessitar una certa organització per cometre el segrest planejat". Per a això, es van procurar en primer lloc una embarcació per traslladar a almenys 14 persones i dues esquifes.

A més, la sentència destaca que els segrestadors estaven "organitzats" perquè el seu cap era "el tal 'Elias', al que tots respectaven", i el "negociador" conegut com 'Yama' s'encarregava de les "condicions del rescat i fixava en les parets determinades instruccions -en àrab- que tots seguien".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1