Dimecres, 4 de maig de 2011 | 14:52
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La fiabilitat de nou caixes espanyoles cau en picat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CatalunyaCaixa i la CAM reben la qualificació de bons porqueria
La fiabilitat de nou caixes espanyoles cau en picat
Economia 04/05/2011 13:57
L'última valoració de l'agència Moody's ha posat en alerta a set caixes espanyoles, que estan en el límit de ser considerades bo porqueria, una qualificació que ja reben Catalunya Caixa i la CAM, la qual cosa els dificultarà la captació d'inversors per a la seva capitalització.
Seu de CatalunyaCaixa
Segons explica Lainformacion, Moody's ha qualificat tant a Catalunya Caixa com a la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), que han hagut de recórrer al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), com a actius de risc o especulatius. En concret, l'entitat catalana, que ja va rebre una ajuda estatal d'1.250 milions, ha demanat 1.718 milions. Per la seva banda, la CAM ha sol·licitat ajudes per valor de 2.800 milions.

En millor situació, ara com ara, es troben altres set caixes, a les quals Moody's ha situat un graó per sobre de Catalunya Caixa i la CAM. BBK, Caixa Àvila, Caixa Municipal de Burgos, Caixa Segòvia, Caixa Espanya-Duero i NovacaixaGalicia estan a la vora de ser qualificades com a bo porqueria, igual que Unnim, que rep una puntuació molt negativa per part de l'altra gran agència de qualificació de caixes, Fitch.

Aquestes puntuacions dificulten la captació de capital de les entitats, que han d'aconseguir uns nivells de solvència majors als actuals, després de l'enduriment del Govern, que ha situat el core capital per a les caixes en el 10%, pel 8% que se li exigeix als bancs.

En aquest context, els fons del FROB són cada vegada més interesants pels directors de les caixes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1