diumenge 28 d’octubre de 2007

De què ens serveix una bandera descolorida?

Aquest article vol ser una reflexió en veu alta sobre el que va passar en el darrer ple, en que ERC va presentar una moció que demanava textualment:

“Que s’instal·li amb caràcter permanent un màstil metàl·lic amb una bandera catalana a l’entrada sud d’ Argentona per tal que sigui de la màxima visibilitat”

Resulta que CiU també en tenia una de pensada, igualeta que la d’esquerra, però que aquests els van avançar, i no van tenir altre remei que afegir-s’hi a darrera hora.

Els socialistes, els vam fer una reflexió sobre l’estat de la cultura catalana, i aprofitant que faltaven pocs dies per l’ inici de la fira del llibre de Frankfurt, i lamentant els baixos índex de lectura al nostre país, i el mal ús que fem de la llengua tant oralment com escrita per desconeixement, i posant com exemple els integrants del mateix ple, vam proposar substituir la bandera per fer campanyes de foment de la lectura en català. D’aquesta manera fèiem una aportació activa a la cultura del nostre país.

La resposta va ser que no, o bandera o res. Aquesta va ser la resposta que van donar els representants dels partits anomenats “nacionalistes” de l’ajuntament, aportacions actives al desenvolupament cultural de Catalunya no, actes simbòlics que no aporten res, si.

Finalment, els socialistes van fer una nova proposta: d’acord en la bandera, sempre que l’ajuntament d’ Argentona es comprometi a organitzar campanyes actives en favor de la lectura en català i es doti de recursos econòmics suficients per endegar aquestes campanyes.
Quasi tothom hi va votar a favor.

Els socialistes creiem que el que cal es fer polítiques actives per al desenvolupament de la nostra cultura, per evitar que en un futur proper, la nostra bandera esdevingui un símbol estèril. O dit d’una altre manera, si no la cuidem la nostra bandera es descolorirà i, de què serveix una bandera descolorida?

dissabte 13 d’octubre de 2007

Per què no vaig votar, o l’engany del govern


Diumenge passat jo no vaig anar a votar a la consulta popular que es va inventar el govern, de fet va ser una “mena” de consulta que contenia tots els elements considerats com a males pràctiques de qualsevol acte participatiu: falta de transparència, manipulació de la informació i falta de voluntat política per fer un procés com cal.

Un procés com cal ha de néixer sense prejudicis ni objectius prefixats, i com tothom sap l’objectiu d’aquest procés ha estat la de buscar la legitimació ciutadana per triar un emplaçament diferent per a l’escola del que va triar el govern anterior: el solar de Can Barrau.

Quina poderosa raó té en Xevi Collet per defensar la pèrdua de patrimoni natural abans d’admetre coincidir amb l’elecció del solar de l’anterior govern?

No ho sé, però no deixa de ser curiós que d’aquest solar l’únic argument en contra ha estat la insinuació de l’elevat cost econòmic que suposa construir-hi l’escola, cost que no ha comparat amb els costos dels altres emplaçaments. Això ja és una falta de transparència o falta d’informació veraç per decidir amb llibertat.

Però n’hi ha més, en el text “informatiu” repartit per a totes les cases de la vila, per cert a la meva no em va arribar, crida l’atenció la descripció de la orientació de cada una de les finques, totes tenen l’anotació bona orientació menys la del bosquet de Sant Sebastià que l’orientació no està qualificada de cap manera, potser no es vol dir que el carrer, de forta pendent, que serà l’entrada natural a l’escola i per on passaran la majoria de pares i mares amb els seus cotxes a dur-hi la canalla, és dels pocs que cal tirar sal a l’ hivern per evitar les relliscades que provoca el gel al paviment. Com tampoc és important que totes les finques necessiten modificacions puntuals al Pla General d’Urbanisme, això només s’esmenta en el cas de Can Barrau (?).

Pel que fa als solar de propietat privada, en un ens diu: “No s’ha arribat a un acord -econòmic- amb els propietaris però hi ha la voluntat d’arribar-hi si la proposta surt guanyadora”, qui posarà la voluntat, l’ajuntament o els propietaris? Suposo que això vol dir que els propietaris posaran el preu en funció de l’ interès de l’ajuntament, és a dir s’esperaran a saber si surt guanyadora, i la voluntat del govern serà pagar el que li diguin?

A l’altre solar, el propietari demana que li deixin construir 5 noves cases al costat de Can Serra de Lladó, on? A la zona verda!!

Quina mania li té en Collet a les zones verdes?

Tampoc s’explica enlloc que en el marc de la urbanització del Collell l’accés a Can Barrau millorarà molt en tant que està prevista la connexió d’aquest amb el centre de la vila per Can Barrau.

Tot plegat doncs són una sèrie de despropòsits que no es poden atribuir a oblits, que fan pensar més en una falta de voluntat de trobar consensos que no en un procés de bona fe, bona fe que molts ciutadans s’han cregut. Malauradament el govern no ha estat a l’alçada de les expectatives.

Un bon procés participatiu ha de tenir almenys aquestes característiques: bona fe, transparència, qualitat informativa i temps suficient, cap d’elles ha estat respectada pel govern, per això jo no he anat a votar, i sóc dels 9149 argentonins i argentonines que hem decidit no anar a votar per que ens hem sentit enredats.