dia a dia

tornar

Portabella demana que PSC i CiU facin propostes i deixin les picabaralles

04/05/2011

Portabella demana que PSC i CiU facin propostes i deixin les picabaralles

ShareThis

El programa de la coalició planteja 2.275 propostes distribuïdes en quatre grans eixos

“Aquest programa fet per la coalició s’ha sotmès a consulta durant 4 mesos, amb 42 experts, 510 representants d’entitats, 843 aportacions a través del 2.0, 1.286 ciutadans en 51 trobades, 5.038 entrevistes a peu de carrer per tot Barcelona”. Per tot plegat Portabella ha donat “7.719 gràcies”. Així ha presentat el programa de la coalició Unitat per Barcelona Jordi Portabella avui en un acte a les Cotxeres de Sants. Un programa que planteja un total de 2.275 propostes concretes i que, a diferència d’altres forces polítiques, entra en el detall i la concreció. Per aquest motiu Portabella no s’ha volgut estalviar critiques als seus rivals en les eleccions municipals. “espero que a partir de demà, la campanya canviï i comencem a sentir als dos candidats principals alguna proposta que no serveixi per neutralitzar-se mútuament”. Per Portabella “la política és quelcom més seriós que mantenir picabaralles permanents i buscar l’enfrontament sense continguts”. I aqui és quan Portabella ha posat un últimatum als candidats: “A partir de demà serem incisius i si continuen basant la seva campanya a veure qui la diu més grossa nosaltres ho denunciarem públicament”.

Portabella ha explicat que “aquest es un programa que recull l’esperit del 10J on es va expressar molt clarament el desacord amb el marc polític del país”. Els eixos bàsics del programa son: Superar la crisi i crear llocs de treball, Capital d’Estat, estat del Benestar i Transparència i participació.

Una de les propostes estrella dle programa és la creació de 50.000 llocs de treball en 4 anys. Reindustrialitzarem Barcelona fomentant l’emprenedoria, el coneixement, el talent i els serveis associats. Invertirem en el mecenatge de noves iniciatives empresarials. A més, Unitat per Barcelona planteja fer dels mercats i el comerç al carrer els elements vertebradors dels barris i la ciutat. Donar suport als autònoms, a les empreses familiars, petites i mitjanes. Fomentar un desenvolupament econòmic sostenible. En l’eix de la Capital d’Estat, la candidatura de Portabella pensa en convertir l’aeroport en un hub internacional, transformar el port en la porta d’entrada d’Àsia, vetllar per la construcció del corredor ferroviari mediterrani i intervenir per a que rodalies funcioni amb normalitat. Portabella ha parlat d’enfortir la capitalitat de Barcelona i la seva relació amb Catalunya, la mediterrània, Europa i el Món. Farem de Barcelona la millor ciutat per viure i de Catalunya el millor país del món. En Estat del Benestar ha afirmat que “defensarem drets socials a la nostra ciutat, la sisena hora en educació, els serveis sanitaris, els serveis socials. Ara, i després de les eleccions. Garantirem la sostenibilitat social”. Més habitatge públic, més habitatge de lloguer. Farem que el parc d’habitatge de Barcelona inclogui un 15% d’habitatge públic i un 25% d’habitatge de lloguer. Facilitar les rehabilitacions i les restauracions.

Un urbanisme mediterrani, un espai públic de qualitat. Millorarem el mobiliari urbà, vetllarem per uns carrers nets i segurs, menys sorollosos i confortables. Una «dieta baixa en carboni». Implicarem tota la ciutat per tal de reduir el consum energètic, estalviant, essent més eficients. Reduirem la contaminació atmosfèrica persistent de Barcelona.

Pel que fa a la ciutat republicana, la candidatura aposta per millorar en transparència, proximitat i participació. I per això planteja una regeneració de la política municipal. “Farem una administració ràpida, àgil, justa, transparent i propera, al servei dels ciutadans. Donarem més veu i valor a la ciutadania. Els Consells de Barri seran òrgans de participació real”.

En Transport “millorarem el transport públic. Ampliarem l’horari del bicing. Modificarem la xarxa d’autobusos per millorar-ne la freqüència de pas, la puntualitat, la velocitat comercial i la intermodalitat. El metro funcionarà de divendres a diumenge ininterrompudament”.

Barcelona Portabella

Twitter

Facebook

Versió mòbil del web

Fes campanya
amb nosaltres

Ajuda’ns a fer trucades, organitzar material, fer parades informatives, organitzar actes, activitat a les xarxes socials.... ens cal l’ajuda de tots i totes , i tothom i es benvingut. Fes click aquí

Vols rebre
informació

Envian’s el teu email i t’inclourem en la nostra llista

Vols rebre informació

Avís legal