La Conferència Nacional per l’Estat propi

Un Lluís Llach molt emotiu ha clòs l'acte

Avui a les 10:00 del matí s’ha donat per constituïda la Conferència Nacional per l’Estat propi. Una Conferència que ha vingut avalada per un grup de 40 personalitats que van iniciar un procés intern ara fa uns mesos i que a partir d’avui es començarà a extendre per tota la ciutadania. El moviment, té com a objectiu muntar una Assemblea Nacional de Catalunya d’aquí a sis mesos, amb l’horitzó de la independència, i el retrovisor emmirallat en l’Assemblea de Catalunya, dels anys setanta del passat segle.

La transversalitat, el caràcter cívic i la declaració inicial de no representar ni unir-se a cap opció política en cap convocatòria electoral, dóna una garantia d’estabilitat per encarar un procés que ha de permetre una entesa més enllà de les forces que han defensat tradicionalment la independència, com ara Esquerra, per culminar el camí entre tots. De fet, això no seria possible si l’independentisme no hagués coallat més enllà d’Esquerra, com ho està fent en la resta de formacions de tradició democràtica de Catalunya, cadascuna al seu ritme.

En Miquel, i una expedició transversal independentista badalonina formada per Esquerra, CUP i Reagrupament, s’han desplaçat conjuntament per participar del debat d’esmenes que s’ha produït per definir un full de ruta clar cap a la independència. La Conferència ha escollit el Consell Permanent i el Secretariat, que seran els que s’encarregaran de portar amb èxit el procés cap a la constitució de l’Assemblea Nacional de Cataluya, en un termini aproximat de sis mesos. L’objectiu final serà el de muntar un referèndum en el què la ciutadania s’expressi mitjançant les urnes a favor o no de la independència. De ser prohibit per l’Estat espanyol, s’optarà per buscar la declaració d’independència per part del Parlament.

L’acte ha comptat amb una cloenda molt emocionant d’un Lluís Llach que ha cantat la cançó “Abril 74” a capella, i ha estat seguida per les quasi 1.500 persones que han omplert el Palau de Congressos de Barcelona, després d’un discurs en què ha dit que el camí a seguir és el de la Independència “Si Kavafis hagués estat català i no grec, hauria dit viatge cap a Ítaca sí, però tant llarg no”.