• 23abr
    Categories: CIU Comments: 4
    Parlament Marta Figueras

    Parlament Marta Figueras

    El diumenge 19 d’abril vam celebrar el dia de Convergència i, aprofitant l’aniversari dels 30 anys d’ajuntaments democràtics, vam agraïr la feina feta de tots els regidors i alcaldes que, durant aquest temps, han estat al servei de Catalunya. Vaig tenir la sort i l’honor de poder parlar durant l’acte, davant de més de 10.000 persones, en representació de les comarques de Barcelona. No puc descriure el que significa tenir l’ocasió d’explicar i compartir el nostre sentit de país. Persones d’arreu de Catalunya a Gurb gaudint dels concerts, tallers i diverses activitats, de la fira d’artesania catalana…hi havia una forta pluralitat de perspectives, però totes elles compartíem allò essencial: estimar Catalunya.

    Parlament Marta Figueras
    Parlament Marta Figueras

    Durant l’acte, el  president de CiU Jordi Pujol, va reclamar que Catalunya refusés de ple “les quatre besses que ens volen donar des de Madrid (…): donar-nos infraestructures, competències, serveis o aigualir TV3, a canvi que ens portem bé, que no reclamem més poder polític, que no reclamem ser tractats com una nació…; hem de ser capaços de resistir això sinó estem perduts com a nació i com a poble”. I varecordat que “aquest llenguatge només el té CDC i CIU, perquè hi ha molta gent al país disposada a acceptar un tracte d’aquesta mena”. Davant aquest escenari tant complicat nacionalment, el president de CiU  ens va assegurar que el lema que movia el partit fa 30 anys “som aquí per aixecar Catalunya” és avui més vàlid que mai, ”és l’esperit que ens ha de moure, perquè per part del PSOE i per part del PP es pretén que tot allò que hem guanyat durant les darreres dècades, ho tornem a perdre, volen que tots plegats siguem una petita Diputació sense poder i sense ganes de fer res, sense consciència col·lectiva… no volen que siguem un poble, un país que vagi endavant”. D’altra banda, també vareivindicat “la fortalesa tant de CDC com de CiU” després d’uns anys d’estar a l’oposició “i de temps que ens hagin negat el pa, l’aigua i la sal”. Pujol ha evidenciat que per a la resta de forces polítiques “avui l’home a batre és Mas, perquè és l’únic capaç d’aixecar el país, és el polític més seriós, entregat i compromès vitalment amb Catalunya; la gent ho sap i per això és l’home a destruir”.

    Juntament amb el discurs del President Pujol, també vam tenir la sort de poder escoltar la intervenció de Xavier Trias, el cap de llista de l’Ajuntament de Barcelona, qui va assegurar que “ara podem tenir l’alcaldia de debò, les enquestes reforcen una sensació que es palpa al carrer”. I va dir que “les paraules progrés social tornaran a tenir sentit. Ja n’hi ha prou, d’aquest color, perquè l’actual govern se les ha apropiades i ni tan sols les practica ni les aplica. Nosaltres els tornarem a donar el seu valor real”.  Per a Trias, els 30 anys ininterromputs d’ajuntament socialista a la ciutat comptal, són nefastos.

    Per la seva part, Lluís Ma Corominas, secretari executiu de territori i acció municipal de CDC i vicepresident segon del Parlament, va obrir l’acte recordant que CiU “té 436 alcaldies i 3.500 regidors i, a partir de la pròxima setmana, també tindrem l’alcaldia de Vilafranca”.

    Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat i president del comissió nacional de política municipal de CDC,  va recordar que Catalunya no li cal “un govern, no només tripartit, sinó trist i partit; necessitem un govern que no ens vegi com uns enemics” i per això va reivindicar la presidència del govern català per a Artur Mas.

    Ramon Companys, exsenador per Lleida, va denunciar l’asfíxia de les arques municipals, ja no només per la crisi sinó també per l’actitud dels governs català i espanyol. En nom de les comarques de Girona, la regidora de Sarrià de Ter, Roser Estañol, que es va presentar per primer cop a les eleccions del 2007 va dir que “els més nous també ens hem sumat amb il·lusió al projecte de CiU per millorar la vida dels nostres veïns”. Des de les Terres de l’Ebre, l’exalcalde d’Amposta, Joan Ma Roig, va comentar que “la llavor sembrada des de fa molts i molts anys pel partit ha donat el seu fruit al territori” i que això ha permès dur endavant el gran projecte de reconstrucció de Catalunya. Carme Servitje, exregidora de Barcelona, va reivindicar la feina dels consellers de districte de la ciutat i ha tingut unes paraules de record per a Ramon Trias Fargas.

    L'ex-regidor Convergent de Badia del Vallès, Carles Sanchís, a Gurb

    L'ex-regidor Convergent de Badia del Vallès, Carles Sanchís, a Gurb

    Després de diverses actuacions musicals, Gerard Figueras, president de la JNC, va assegurar que “els joves també ens impliquem en política i amb el país” sense renunciar a la història del partit i a la feina feta pels seus predecessors “de qui hem après tot el que sabem”. Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell, va manifestar que “la reconstrucció de Catalunya ja ha començat” i ho ha fet pel nord, pel Pirineu.  En representació de la Catalunya Central, Juli Gendrau, alcalde de Berga, va expressar la seva convicció que, en aquesta zona, la força de CiU a les grans ciutats va a l’alça. I jo mateixa vaig  felicitar els qui aquests darrers 30 anys han treballat als ajuntaments però també vaig advertir “que ara no ens podem relaxar, CiU ha de seguir tenint el seu gran pes municipal”.  I des de Tarragona, Josep Poble, president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vilaseca,  va donar també les gràcies a tots els qui durant dècades “han tirat endavant els ajuntament i hi ha deixat el segell de la manera de veure el país de CiU”.

    (Les fotografies han estan amablement cedides pel Sr. Eduardo Corzo)

    (Les fotografies han estan amablement cedides pel Sr. Eduardo Corzo)

    Abans de tancar l’acte, Jordi Pujol, Artur Mas i Felip Puig van donar un record als alcaldes que ho són des de l’any 1979 i que no van poder ser presents a la festa: Daniel Górriz Nuet, de Prullans (Alt Pirineu); Joan Marginet Companyo, de Riu de Cerdanya (Alt Pirineu); Jaume Coderch Casanovas, d’Espolla (Girona); Joan Manel Sabanza March, de  Móra la Nova (Terres de l’Ebre); Josep Palmarola Nogué, de Seva (Catalunya Central); Valentí Riera Vilaplana, d’Aguilar de Segarra (Catalunya Central); Lluís Torrentó Calmet, de Viver i Serrateix (Catalunya Central); Josep Vilar Tristany, de Montclar (Catalunya Central); Andreu Alet Espuga, d’Odèn (Lleida); Jaume Llobet Maja, de Montornès de Segarra (Lleida); Ramon Pintó Rossich, de Granyanella (Lleida); Ramon Abelló Garcia, de Vilaverd (Tarragona); Amadeu Duch Garreta, d’Els Garidells (Tarragona) i Narcís Ausedas, de Palau Savardera.

4 Responses

WP_Floristica

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.