• 07nov
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    Les persones que viuen a la zona del Cantàbric coneixen suficientment com se les gasta el Vent del Nord. La seva força no la qüestiona ningú i múltiples són els exemples de la seva capacitat per a, si se’l subestima, provocar els danys suficients com perquè se’l tingui en compte. Això ja ho sabíem, sigui pels mitjans de comunicació, per la literatura o per les xerrades informals amb persones originàries de les zones geogràfiques del Nord. Insisteixo, això ja ho coneixíem, el que no sabíem era que el Vent del Nord era capaç de desplaçar-se i buscar qualsevol punt de la geografia que li recordés al territori on campa lliurement. M’explico.

    Al nostre municipi, hi ha un punt de l’Avinguda Cantàbric on, des de fa anys, podem observar un pal indicador metàl·lic que, després de ser colpejat, reposa semicaigut sobre un dels murs de les zones enjardinades. Desconeixem si genera algun risc, encara que molt tranquil·litzadora no és la seva estampa. El que sí estem segurs és que no hauria d’estar així, i molt menys després de tant de temps. Hem preferit interpretar allò de la visita del “Vent del Nord” per donar-li un toc líric al que també pot semblar un acudit de mal gust, però no descartem la possibilitat que la similitud entre la forma de Badia del Vallès i la de la Península provoqui també peculiaritats a nivell de fenòmens meteorològics. De tota manera, el que potser ens pot interessar més no és tant la causa meteo-paranormal del fenomen com la forma d’afrontar els efectes d’aquestes “visites”.

    La diferència fonamental entre la gestió dels enuigs del totpoderós vent als municipis de la zona del Cantàbric i a Badia del Vallès és que els primers reparen tot allò que s’ha destrossat i, a Badia, el govern del PSC decideix deixar-lo sense reparar. Serà una mostra de respecte al Vent del Nord? Serà que pretenen potenciar l’art modern aprofitant la força de la natura? O serà pura incapacitat de l’àrea de territori per reparar les diferents destrosses que “adornen Badia“? Molt ens temem que hi ha molt poc del primer i res del segon. Arribats a aquest punt, el que passa és evident. De tota manera, que ens visiti el Vent del Nord no ens sembla malament, encara que preferiríem que els diferents responsables polítics del PSC visitessin de tant en tant les zones afectades pel majestuós vent i fessin alguna cosa per elles. 

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.