• 31gen
    Categories: CiuBadia Comments: 0

     Molt importants ens deu considerar el grup municipal d’ICV-EuiA de Badia del Vallès, per dedicar part dels articles que publiquen al seu butlletí mensual a menysprear la nostra feia o bé a acusar-nos de posicionaments que no són certs.

    Per ser més concrets, l’acusació que ens toca patir ara és que el grup municipal de CIU de Badia ha rebutjat la dació en pagament com a solució a la problemàtica dels impagaments i dels possibles embargaments, en contra del posicionament del nostre portaveu i diputat al Congrés en Pere Macias , donat que ell va defensar una moció en la qual demanava al govern central que modifiqués la legislació hipotecària i es considerés la dació en pagament com a fórmula de satisfacció total del deute reclamat.

    Des d’aquí volem comunicar als veïns i veïnes que això simplement no és cert. El grup de CIU de Badia, des del primer moment ha estat escoltant i recolzant als afectats, perquè cap d’ells es quedessin sense habitatge. El nostre posicionament sempre ha estat de no tancar les portes a la possibilitat de trobar solucions conjuntes i per aquest mateix fet en el seu moment vam elaborar una proposta de modificació d’alguns punts i redactat tant pel que feia al conveni de col·laboració entre la Secretaria i l’ajuntament de Badia del Vallès, com al protocol d’actuació entre Secretaria d’habitatge i Caixa Catalunya.

    Hem invertit molt de temps treballant conjuntament amb  l’equip de govern, reunions amb la Sra. Carme Trilla de la Secretaria d’habitatge, amb l’entitat bancaria Caixa Catalunya i amb advocats que els hi havia tocat per torn d’ofici algun d’aquests procediments d’executoris.

    Desprès d’un llarg procés de negociacions pel que fa al conveni entre la secretaria d’habitatge i caixa Catalunya, vam acabar donant-li  suport, entre altres coses, per què un dels punts que nosaltres demanàvem, que era la cancel·lació de totes els deutes vinculats a la compra de l’habitatge, es va incloure dins del conveni.

    Ara mateix, nosaltres ens preguntem, mentre fèiem totes aquestes gestions el grup d’ICV-EUiA on era? Recordem que la Secretaria d’habitatge era responsabilitat d’ells. S’han reunit amb Caixes, amb la seva Secretaria, amb advocats, amb l’equip de govern de Badia? Saben com es solventarà la repercussió fiscal que suposa una dació en pagament de l’habitatge? Aquest és l’únic tema que ens preocupa a nosaltres i pel que seguirem lluitant: la repercussió fiscal. I això no vol dir, ni ha volgut dir mai, estar en contra de la dació.

    Hem publicat molts articles sobre aquesta qüestió, i hem explicat el nostre posicionament en moltíssimes reunions on el portaveu d’ICV-EUiA estava present. Ell ha seguit aquest procés, com tota la resta de portaveus dels grups municipals de Badia i, en conseqüència, sap perfectament quin ha estat el nostre posicionament. A què ve, aleshores, el seu darrer article al respecte? Quina intencionalitat hi ha darrera de tot plegat? Per si fos poc, el grup d’ICV-EUiA va presentar una moció i jo mateixa, com a portaveu de CiU, li vaig fer arribar tot un seguit de modificacions que el nostre diputat havia defensat a Madrid, perquè complementessin la proposta d’ICV, ja que creiem que en aquest tema, com en tots els importants, més enllà de partidismes, és necessària la unitat de les forces polítiques per trobar una solució conjunta. No cal dir que vam votar favorablement a la moció. D’on han tret, per tant, què el grup de CiU a Badia està en contra de les dacions en pagament? No ho entenem.

     Davant d’aquests fets demanem que el grup d’ICV_EuiA de Badia del Vallès rectifiqui públicament les declaracions fetes a la revista del seu grup.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.