Inici > Programa marc per a les eleccions municipals

Programa marc per a les eleccions municipals

Núbol de tags pensem en positiu, municipals 2011

 

Convergència i Unió presentarà candidatures a gairebé tots els pobles de Catalunya. El programa marc de CiU per a les eleccions municipals recull les principals propostes de la federació nacionalista per als municipis.

  Programa marc de CiU per a les eleccions municipals del 22 de maig de 2011

 

Pensar en positiu és...

 

1. Saber que les coses sempre es poden fer millor.

La transparència en la gestió i el comportament ètic dels nostres càrrecs electes són compromisos que exercim i que seguirem exercint. Els polítics locals som els responsables públics que més a prop té la ciutadania i, per tant, som els primers que hem de donar exemple d’honestedat, integritat, responsabilitat i compromís.

Hem de seguir treballant per una administració propera i eficaç. El nostre objectiu ha de ser assolir les quatre A: austeritat, aprimament, agilitat i avaluació, aplicant els principis de transparència, eficiència, subsidiarietat, proximitat i competitivitat. Aquest ha de ser el nostre objectiu, només així aconseguirem prestar un servei a les persones de manera àgil i propera.

Maite Fandos. Regidora de l’ajuntament de Barcelona

 

2. Creure en el país i les seves oportunitats

Des dels ajuntaments ens comprometem a treballar per aprofundir les potencialitats de cada territori i garantir que arreu del país es donin les condicions bàsiques per a l’obtenció de qualitat de vida i la generació de prosperitat. Per construir un país equilibrat, tant a nivell territorial com a nivell econòmic i social, cal que es garanteixi que tota la ciutadania pugui desenvolupar les seves potencialitats sense diferències pel lloc de naixença o residència. Tothom visqui on visqui ha de tenir les mateixes oportunitats de progressar individual i col·lectivament. Tots els sectors del nostre país són importants i tots poden oferir solucions davant la crisi, en tots els nostres territoris.

Juli Gendrau. Alcalde de Berga

 

3. Treballar dur cada dia

La nostra prioritat és la lluita contra la crisi econòmica. Creiem en la iniciativa personal, en el treball, en la cultura de l’esforç, en els valors que han permès a Catalunya viure una història d’èxit i de desenvolupament sostingut. Aquests mateixos valors, al costat de les mesures adoptades en les polítiques econòmiques públiques, són els que ara ens han de permetre sortir aviat de la crisi.

Creiem en les empreses, veritables generadores de riquesa i també d’ocupació, i creiem en les persones i la seva capacitat creativa, d’iniciativa i de treball. Volem garantir el dret a la feina de totes les persones i el desenvolupament econòmic al conjunt del territori.

Albert Batet. Alcalde de Valls

 

4. Confiar en la gent

La nació comença en les persones, en cada persona concreta, i en cada família. Cal que les polítiques públiques es desenvolupin per donar resposta en tots els entorns i etapes de la vida. Un catalanisme sense justícia social equival Programa marc eleccions municipals 2011 a un catalanisme sense ànima social. L’exclusió social, la pobresa, no coneixen si el servei l’ha de prestar una o altra administració. Per això cal que, administracions locals i Generalitat treballem colze a colze per garantir la societat del benestar i una comunitat justa i equilibrada.

Mercè Jou. Cap de llista d’Olesa de Montserrat

 

5. Creure que la societat civil és motor de progrés i de cohesió social i identitària

La riquesa de tota nació és la seva societat civil. El teixit associatiu, cultural i social del nostre país són l’ànima de la nostra cultura, de la nostra identitat, sense ells no hi ha país.

CiU és una força política que creu en el teixit associatiu de Catalunya, perquè si els ajuntaments som l’administració més propera, aquestes entitats desenvolupen un rol essencial en la cohesió i integració social de les persones. La seva tasca ajuda a cohesionar el nostre país i la tasca que fan suposa un tret diferencial de la nostra cultura i identitat.

Catalunya sempre ha tingut un gran actiu de força social. L’associacionisme i el voluntariat són expressió de la solidaritat de les persones, amb una trajectòria llarga i brillant a Catalunya, al servei dels sectors més desafavorits de la societat. Aquesta xarxa social és un dels valors més característics de la nostra nació i, per tant, s’ha de protegir el tercer sector social i el voluntariat i promoure’ls.

Neus Lloveras. Cap de llista de Vilanova i la Geltrú

 

6. Estimar la teva terra

Des dels ajuntaments i des del Govern del nostre país, hem de garantir l’equilibri entre desenvolupament i sostenibilitat. El debat no és entre conservacionistes i desenvolupistes.

S’ha de poder viure i treballar a cada comarca de Catalunya, desenvolupant les potencialitats econòmiques de cada territori. Tothom visqui on visqui té dret a progressar individual i col·lectivament. Però hem de ser conscients que hem de llegar a les futures generacions un país, un planeta millor del que nosaltres gaudim. Les polítiques de sostenibilitat, de respecte al medi i de lluita contra el canvi climàtic han d’abastar de manera transversal tots els àmbits de la nostra societat.

Albert Piñeira. Cap de llista de Puigcerdà

 

7. Mirar el futur en positiu

La innovació, entesa en un sentit ampli, és i ha de ser la plataforma de llançament transversal des de la qual Catalunya s’enlairi per sortir el més aviat possible de la crisi econòmica, política i social actual i per progressar. Catalunya ha disposat tradicionalment d’unes bases de coneixement científic i tecnològic fortes que, tanmateix, en els últims anys han perdut molta empenta. Cal, doncs, recuperar-les. Des dels municipis hem de treballar perquè els nous talents trobin en Catalunya i els seus pobles i ciutats una oportunitat de futur. Els emprenedors són una base important i necessària per al nostre futur econòmic i cal, per tant, treballar plegats per tot el que queda per fer.

Mireia Solona. Alcaldessa de Matadepera

 

8. És tenir més de 10.000 persones al servei del país.

En moments en què la política està patint una crisi de valors, els candidats i candidates de CiU ens presentem a aquestes eleccions amb la il·lusió i la ferma convicció que la millor manera de servir el teu país, és posant-nos al capdavant dels ajuntaments catalans. I ho fem amb la certesa que només amb la solidaritat, el respecte, el compromís, l’ètica, l’eficàcia i l’eficiència, la transparència, la il·lusió, el pensar en positiu, el treball i l’esforç i la complicitat amb la ciutadania aconseguirem aixecar Catalunya i tornar a ser de nou un referent. Estem al servei de la ciutadania, de cada persona i de cada família, i el nostre compromís és amb Catalunya i la seva gent.

Rosa Pujol. Alcaldessa d’Aitona

 

9. És tenir una força política forta, cohesionada i al servei de tothom.

CiU és una força política de llarga tradició municipal. Som una formació política que creu en els municipis i en la seva gent. Som transparents, i ens presentem davant la ciutadania sense amagar la nostra identitat, perquè creiem en el nostre projecte i en la gent disposada a liderar-lo des de tots i cadascun dels municipis de Catalunya. CiU és la nostra força política i estem orgullosos de formar-ne part.

Jaume Torramadé. Cap de llista de Salt

 

10. És saber que el nostre país s’aixecarà gràcies a tots i cada un dels seus pobles i ciutats.

Catalunya té 947 municipis i CiU és la única formació política que es presenta a gairebé tots ells i en tots els territoris. Catalunya no té 947 projectes de país. Des dels ajuntaments ens comprometem a defensar cada dia i arreu del país el projecte nacional de CiU per tant, el dret a decidir que Catalunya té com a nació perquè Catalunya comença al teu Ajuntament.

Josep M. Corominas. Cap de llista d’Olot