Dissabte, 7 de maig de 2011 | 12:23
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Rodes sense premsa

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
xavi gual
Rodes sense premsa
Xavier Gual
05/05/2011 21:07
Mai he entès el sentit de les rodes de premsa sense preguntes. I, per extensió, tampoc els redactors en cap que envien periodistes a rodes de premsa sense preguntes. Als polítics els puc entendre: estan massa ben acostumats en aquest país. De fet, mai contesten el que preguntes sinó el que volen. Per començar, una roda de premsa és el que és, una compareixença d’un personatge públic davant dels mitjans de comunicació sotmès a les preguntes dels assistents. Si no, parlem de compareixença a seques. Als darrers anys, fruit de la precarietat a les redaccions, han proliferat els talls de veu i d’imatges que els gabinets envien directament als periodistes. Aquest sistema estalvia recursos i no té perquè ser dolent si s’usa amb criteri. També és habitual a les rodes de premsa que el polític (o el seu responsable de comunicació) intenti pactar-ne el guió, demanant els periodistes que evitin certs temes. Acostuma a no sortir bé, perquè el pols de l’actualitat pot més que el zel dels departaments de premsa per salvaguardar-ne els seus dirigents. Hi ha qui posa al mateix sac el famós ‘Avui no toca’ que va institucionalitzar Jordi Pujol durant els anys en què va donar suport al govern de Felipe González, assetjat pels casos de corrupció. Jo aquí discrepo: un polític té tot el dret a no respondre a una pregunta si no vol, sigui amb un silenci (que a vegades diu més que mil paraules) o amb un ‘No comment’. El que no hi ha dret és a cridar-nos perquè li riguem les gràcies, fem de públic o de cor de cambra. Per a això, senyors, millor no es molestin.
Carlos
06/05/2011
Hace unos días hice un comentario respecto a esta misma cuestión. Creo que es una falta de respeto no dejar que los periodistas hagan preguntas. Así mismo creo que hay que tener un poco de dignidad personal y profesional y no asistir a estas convocatorias. ¡Que envíen una nota de prensa y la foto correspondiente! Al menos, no se perderá el tiempo de ir y venir más el retraso correspondiente.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1