Vota
Resultat:
9 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 05/05/2011 a les 08:20h

ERC-Som Vic proposa que les multes retornin al poble

Els republicans destinaran una tercera part de la recaptació per sancions a projectes veïnals i AMPA.

NOTA DE PREMSA
ESQUERRA-SOM VIC

Esquerra – SOM VIC destinarà 100.000 euros de la recaptació de multes de trànsit a projectes d’Associacions veïnals i AMPA


- Joan López proposa destinar una tercera part de la recaptació de multes de trànsit de Vic a finançar els projectes que presentin les Associacions Veïnals i AMPAs a través de concurs públic

La candidatura d’Esquerra – SOM VIC, amb Joan López al capdavant, presenta una iniciativa que pretén “retornar als ciutadans de Vic els diners que es recapten a la mateixa ciutat per causa d’infraccions de trànsit, d’una forma més identificada que en l’actualitat”. D’aquesta manera, afegeix López, “els ciutadans infractors contribueixen directament a la millora cívica dels barris de la ciutat i al suport a l’acció educativa dels escolars de Vic”.

Del total de la recaptació de les multes per infraccions de trànsit a la ciutat de Vic, SOM VIC es compromet a destinar a les Associacions Veïnals i AMPAs de la ciutat un mínim d’una tercera part, que podrien ser més de 100.000 euros. Aquesta quantitat es destinaria a finançar els projectes que les entitats senyalades presentin a través de concurs públic. Aquests projectes hauran d’estar destinats als barris i al veïnatge per una banda, i al suport i a la promoció de l’educació per l’altra.

Aquesta proposta funciona de forma transversal amb la creació d’un Pla Director de Barris que defineixi clarament la delimitació i ordenació geogràfica i funcional dels barris de la ciutat i que doti d’estatus representatiu a les Associacions de veïnes i veïns. A banda, tal i com detalla el republicà López, “cal que les AAVV i les AMPA es puguin acollir a contractes programa que els permetin un desenvolupament autònom de les seves activitats, així com de la gestió del seu dia a dia”, aquests contractes programa es podrien portar a terme mitjançant la presentació de projectes a aquest concurs públic finalista.

El SOM VIC treballa per una ciutat de qualitat en relació als seus serveis i a la capacitat de promoure la innovació i emprenedoria en tots i cada un dels seus sectors de progrés, per aquest motiu “cal que els principals actors dels barris i del futur de la ciutadania tinguin plena confiança i capacitat de gestió, de comú acord i en corresponsabilitat amb l’Ajuntament de Vic”.

Referències a Internet

ERC

COMENTARIS

+5
-9
Si ara!
Albert, 05/05/2011 a les 08:47
Doncs ho podieu haver proposat durant aquests quatre anys, que ereu al equip de govern!
+6
-3
Molt bé
Anònim, 05/05/2011 a les 09:20
És la primera proposta que llegeixo d'algun dels partits que es presenten a Vic que té un mínim de coherència i que va destinada a ajudar als veïns.
Felicitats per la proposta. Espero que se'n surtin!
+0
-4
4 anys
Anònim, 05/05/2011 a les 10:23
porteu 4 anys al govern, com és que se us ha acudit just ara que no ho podeu propoosar en un ple sinó que és només una promesa que ja veurem com acabarà?

Fum fum fum.
+0
-4
promesas
Anònim, 05/05/2011 a les 16:02
ara tot son promesas, pero estic d' acord amb l' albert, han tingut 4 anys per fer-ho .tan sols a ferse veure.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Eleccions municipals: què és el que us preocupa més del vostre poble?
      Vots emesos: 63
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: