Diumenge, 8 de maig de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Barcelona, seu de la gran festa del bàsquet europeu

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Quatre equips juguen per un únic títol
Barcelona, seu de la gran festa del bàsquet europeu
05/05/2011 20:06
Maccabi Tel Aviv, Montepaschi Siena, Panatinaikos i Reial Madrid disputen la Final Four de l'Eurolliga aquest cap de setmana al Sant Jordi. El bàsquet, però, també surt de la pista per acostar-se als aficionats amb activitats paral•leles.
Aquesta setmana Barcelona es vesteix de gala per presentar la gran festa del bàsquet europeu, la fase final de l'Eurolliga o Final Four, que es disputa al Palau Sant Jordi del 6 al 8 de maig.

D'aquí sortirà el nou campió de la màxima competició europea, que substituirà el Barça, campió a París el 2010, però que va quedar fora de la "seva" Final Four a mans del Panathinaikos.

Durant la presentació de la final al Saló de Cent de l'Ajuntament, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assenyalat que la ciutat està orgullosa d'acollir aquest esdeveniment i que Barcelona seguirà la final amb passió.

El millor bàsquet d'Europa

Dades com l'arribada a la muntanya màgica de més de 15.000 aficionats, l'acreditació de més de 600 mitjans de més de 40 països i la transmissió televisiva per a 197 països en 32 llengües demostren que Barcelona es transformarà en l'epicentre del bàsquet europeu durant quatre dies.

Els quatre candidats a la coronació són el Maccabi Electra Tel Aviv, el Mostepaschi Siena, el Panathinaikos i el Reial Madrid. Els israelians són tot un clàssic de les fases finals i van deixar fora el Caja Laboral de Vitòria; el Mostepaschi Siena potser és la sorpresa de la final, a la qual ha arribat després d'eliminar el poderós Olympiakos; els grecs, governats des de la banqueta per l'experimentat Obradovic i el decisiu Diamantidis des de la pista, són, a priori, els grans favorits, i els madrilenys, que tornen a la Final Four després de quinze anys de frustració, són, dels quatre classificats, els que compten amb menys presència a la Final Four, amb només tres de disputades.

Els creuaments a les semifinals enfrontaran divendres, 6 de maig, Panathinaikos i Montepaschi Siena, i Maccabi Electra Tel Avivi i Reial Madrid. Els perdedors jugaran diumenge, 9 de maig, pel tercer i quart lloc, i, posteriorment, els guanyadors oferiran la gran final de la qual sortirà el nou campió continental.

Més informació de les activitats organitzades i de l'esdeveniment a la web de l'Ajuntament de Barcelona.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1