Diumenge, 8 de maig de 2011 | 12:13
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas: "Plantaré cara a les travetes dels socialistes"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Denuncia que amb el PP, "Espanya va ser un colador d'immigrants"
Mas: "Plantaré cara a les travetes dels socialistes"
Política 08/05/2011 11:22
En un míting davant prop de 600 persones a la Carpa Titus de Badalona, Artur Mas va carregar anit contra el PSC per dedicar-se a criticar durant la campanya electoral les mesures d'ajust adoptades pel Govern. El 'president' de la Generalitat va aprofitar també per censurar amb duresa la política d'immigració del PP, en els anys que va governar.
badalona
"Cada dia m'organitzen un número", es va queixar Mas davant l'auditori, en referència a les crítiques que rep per la política de retallades del Govern.
 
Mas va intentar justificar la necessitat d'aplicar retallades en la despesa de la Generalitat per reduir el dèficit. "Quan un intenta curar una ferida, al principi l'ungüent cou, i fins i tot fa una mica de dany, però no cal deixar que la ferida acabi en una hemorràgia, cal guarir-la com més aviat millor", va explicar. Va afegir Mas que els socialistes "no haurien de criticar que la gent que està al capdavant de les institucions siguin bons administradors dels diners de tots" .

Exigència al Govern de Zapatero

Igualment, va aprofitar per tornar a reclamar al Govern espanyol que "pagui els seus deutes" amb Catalunya i lliuri els 1.450 milions d'euros del Fons de Competitivitat que corresponen a la Generalitat per 2011. Lamenta, en aquest sentit, que l'Executiu de Zapatero vulgui impedir també la convocatòria d'1.245 places d'oposició per a mestres de Secundària a Catalunya.

"Ens posen totes les traves i travetes que poden", denúncia Mas, que ha instat al Govern espanyol a que "pagui els seus deutes i ens deixi tenir els mestres que necessitem".

"Plantarem cara sense cap complex, amb energia i confiança", va concretar Mas, reclamant el suport dels ajuntaments catalans i de la "majoria silenciosa" de Catalunya per treure el país del sot.

Dur contra el PP

També va acusar al PP per la seva anterior política d'immigració. "Va ser el piròman que, entre el 2000 i el 2004, durant l'etapa de Govern de José María Aznar, va obrir les portes de bat a bat perquè entressin immigrants a Espanya, encara que ara exerceix de profeta de l'alarmisme i la demagògia", va sentenciar.

Mas va emplaçar a l'alcaldable d'aquesta ciutat, Ferran Falcó, a mantenir un "esperit positiu i constructiu enfront de les mentides i els discursos populistes" del candidat del PP, Xavier García Albiol. "No cal sembrar la confrontació, sinó la llavor dels arbres de la concòrdia i la convivència", va concretar Mas, abans de recordar que quan el PP va governar amb majoria absoluta, "Espanya es va convertir en un colador d'immigrants".

"Van entrar tots els que van voler, amb o sense papers, perquè Aznar volia convertir Espanya en un dels països més importants del món i necessitava a gent. Ara, la immigració s'ha convertit segons el PP en el gran problema, però els populars no ho resoldran perquè, quan van tenir ocasió, van fer el contrari", va sentenciar críticament.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1