Diumenge, 8 de maig de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

Trias podria governar amb el suport del PP

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Una enquesta del CIS dóna a la dreta la majoria absoluta a Barcelona
Trias podria governar amb el suport del PP
05/05/2011 13:28
Alberto Fernández Díaz y Xavier Trias
El Centre de Investigacions Sociològiques (CIS) ha publicat aquest dijous una enquesta sobre la intenció de vot de cara a les eleccions municipals que dóna la victòria a Convergència, amb 16 regidors, pels 12 que obtindria el PSC. Trias, amb el suport del PP, obtindria els 21 edils necessaris per governar.
La remuntada de l’actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, encara no aconsegueix evitar la victòria de la dreta, que ara mateix tindria, per la mínima, la majoria absoluta. Així, el candidat de CiU, Xavier Trias, obtindria 16 regidors, que sumats als 5 que aconseguiria Alberto Fernández Díaz, el líder del PP a la ciutat, arribarien a la majoria absoluta, establerta en 21 regidors.

D’aquesta manera, la dreta està en condicions de governar a Barcelona, desprès de 32 anys de governs socialistes.

Per la seva banda, Hereu perdria 2 regidors i se’n quedaria amb 12. EL seu soci de Govern, Iniciativa, se’n quedaria amb 4, els mateixos que la coalició independentista liderada per Jordi Portabella. Totes dues formacions repetirien el mateix resultat que les passades eleccions de 2007.
Aquesta enquesta es publica el dia que comença la campanya electoral i només deixa dues opcions per governar a la ciutat. O un pacte de les dretes o una sociovergència. De totes maneres, els partits comencen ara una marató de 17 dies per aconseguir guanyar-se el vot de l'electorat.

A la resta d'Espanya destaca l'avanç del PP a Castella la Manxa i Extremadura.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1