Dilluns, 9 de maig de 2011 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

EEUU assegura que la casa de Bin Laden era un centre estratègic terrorista

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Difusió de vídeos casolans del fortí d'Abbottabad
EEUU assegura que la casa de Bin Laden era un centre estratègic terrorista
Notícia del dia 08/05/2011 09:17
El material confiscat per EEUU a la casa de Bin Laden demostra que el seu fortí en Abbottabad (Pakistan)  --a uns 50 quilòmetres de la capital, Islamabad-- "era en si mateix un centre actiu de control i comandament estratègics d'Al-Qaeda", segons han revelat fonts del Pentágon. Els cinc vídeos divulgats i la informació, en el seu conjunt, confirma, segons EEUU, el paper exercit pel propi Bin Laden a l'hora d'organitzar atemptats terroristes a Iemen i Somàlia,
osama
La informació en poder del líder mort d'Al-Qaeda, Osama bin Laden, confiscada dilluns passat en l'operació que va acabar amb la seva vida a Abbottabad, suposa "la quantitat de material d'intel·ligència més gran mai confiscat a un líder terrorista", segons han assegurat fonts oficials nord-americanes a la cadena nord-americana NBC.

La informació, en el seu conjunt, confirma el paper exercit pel propi Bin Laden a l'hora d'organitzar atemptats terroristes a Iemen i Somàlia, i demostra "amb major contundència", diu el Pentàgon, que varis dels membres de la cúpula d'Al-Qaeda estan amagats en diversos punts de l'interior del país, i no solament a les aïllades regions de la frontera, sota la cura de ciutadans pakistanesos.

Són cinc vídeos, tres dels quals mostren a Bin Laden assajant declaracions mai difoses, o filmades per encoratjar als seus seguidors. El Govern nord-americà segueix oferint detalls del líder d'Al-Qaeda, abatut el dilluns passat en una operació de comandos nord-americans després de diversos anys d'observar les seves activitats.

Les fonts han insistit que el material decomissat a Abbottabad confirma el paper exercit pel propi Bin Laden a l'hora d'organitzar atemptats terroristes

La vida quotidiana del terrorista

El Pentàgon ha començat a divulgar en els mitjans de comunicació cinc vídeos amb moments de la vida quotidiana del terrorista saudita, en els quals se'l pot veure, segons les primeres imatges, observant a la televisió els seus propis discursos propagandístics.

En un dels vídeos confiscats en l'operació 'Geronimo', que va acabar amb la vida d'Osama bin Laden en el seu refugi de Pakistan, mostra al terrorista preparant un nou missatge a Estats Units a l'octubre o novembre de 2010, en el que havia suposat el seu primer missatge audiovisual des de 2007.

En la cinta, el mort terrorista saudita apareix abillat amb robes de color blanc i crema, amb el cap cobert per la tradicional taqiya (gorra) sobre el seu cap i la barba tenyida de castany per dissimular la seva edat, segons han informat fonts del Pentàgon a la cadena BBC. A pesar que el vídeo manca d'àudio, el Departament de Defensa garanteix que es tracta d'una soflama dirigida contra Estats Units.

La resta dels vídeos són proves d'assaig de la que hagués estat la seva primera aparició en imatges des de fa tres anys, però les fonts oficials consultades estan convençudes de la importància que el terrorista saudita seguia gaudint en l'organigrama d'Al-Qaeda. "(Bin Laden) distava molt de ser un mer 'testaferro'. Era un participant actiu", han indicat fonts oficials citades per la cadena britànica.

Les autoritats nord-americanes esperen que els vídeos reflecteixin negativament a Bin Laden com "un home obsessionat per la seva imatge i l'impacte de la seva figura en la resta del món".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1