Vota
Resultat:
1 vots
Actualitzat el 08/05/2011 a les 00:01h

La morena de la pancarta i la picardia de l’amo

Dels meus, no n’hi ha cap!.Quina barra!!”, deia fa unes setmanes una infermera morena, ben arriada per cert, mentre aguantava una de les pancartes de la mani d’Osona feta a Vic contra la retallada sanitària al no veure entre els manifestants membres destacats de CIU d’Osona. Si la noia els votarà o no, o més ben dit, si la retallada d’un servei universal que toca de prop la gent de peu els afectarà electoralment, és la incògnita que fa fred de peus (si és que alguna cosa els pot fer fred de peus!) a CIU d’Osona. I és que l’objectiu comarcal de CIU de fer-se amb el flamant nou segon diputat provincial és incompatible amb un llast electoral per l’efecte retallada.

A Vic, en canvi, la incògnita està en si hi haurà o no pacte de govern postelectoral i en l’esmorteïment o no de la PxC. Dues incògnites, a voltes, excloents. I tot i que la virtut de la legislatura pugui haver estat el pacte de govern, l’esmorteïment electoral d’Anglada (si és el cas!), fruit d’un molt bon resultat de CIU, podria dificultar-lo, almenys tal i com l’hem entès i visualitzat fins ara.

És obvi que el pacte, d’existir, dependrà de la generositat i/o picardia de l’amo.
Però en qualsevol cas, les declaracions de l’alcalde en l’últim Ple de Vic i la seva deriva independentista l’allunyen d’uns i l’acosten als altres. Ara bé, en un escenari de no pacte (plausible, també!) amb els dos socis actuals i, per tant, de govern monocolor de CIU (en minoria o majoria absoluta), a la bancada de l’oposició (independentment dels resultats dels socis), uns hi germinarien la llavor d’una alternativa real de govern a mig i llarg termini i els altres hi enterrarien les cendres d’un cicle.

Així, doncs, cal estar preparat per tot però em temo que no totes les candidatures ho estan. I és que no és fàcil estar-ho. És per això que la candidatura que ho estigui, res la podrà agafar a contrapeu i, en conseqüència, la fermesa del projecte la portarà a bon port, ja sigui de “muntanya” o “de costa”. L’altra, pot anar definitivament a la deriva. Sort a totes les candidatures, als candidats i candidates i, per sobre de tot, que guanyi la ciutat!

Navega per les etiquetes

ERCeleccions municipalsVic

COMENTARIS

+0
-0
Confiem
Anònim, 08/05/2011 a les 14:17
confiem que feu pacte CiU+ERC Ballana i que tornis ser regidor i PSC oposició.Estic segur que Alcalde us vol abans a vosaltres que no PSC den Burgaya perquè convergents també som indepes,no oblidis Joan.tranquil que retallada no ens farà canviar de vot.espero que us vagi be a vosaltres i Anglada baixi.Josep.
+0
-0
a sorpresa
Anònim, 08/05/2011 a les 13:05
La mateixa sorpresa que havíem de tenir quan la PxC entrés al Parlament?
+0
-0
Nota
Jordi Pla, 08/05/2011 a les 10:50
Ballana, sempre poses uns titols molt penes. Això ho fas per crear misteri o per donar una imatge d'intel.lectual? tot plegat una mica ridicul. Ves fent que tothom ja et coneix.
+0
-1
sorpresa
angladista, 08/05/2011 a les 09:44
tindra una sorpresa en Viladabadal peruque Anglada sera lAlcalde de Vic.Tots a loposicio i Ballana igual.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Joan Ballana
És fill de Vic. Hi va néixer el 19 d'octubre de 1974. És advocat amb despatx i consultoria pròpia. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Vic (PSC) de 1999 a 2007, essent el regidor més jove en les dues legislatures. Actualment és membre d'ERC i forma part de l'executiva local de Vic com a responsable de Política Municipal. Ha estat un dels blocaires referents i més actius de la ciutat i comarca, així com un dels principals impulsors de l'osonosfera.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: