Tue10052011

Ultima Actualitzacio09:40:29 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Societat

Societat

Trobada formativa a Esplugues dels Mossos d'Esquadra

frame_02865.75L'espai de La Baronda d'Esplugues ha acollit la jornada formativa de membres de l'escala intermèdia dels Mossos d'Esquadra. En aquesta trobada uns 120 agents, amb càrrecs de sotsinspectors i sergents, han conegut les dades estadístiques del cos i han pogut debatre allò a millorar. L'alcaldessa de la Vila, Pilar Díaz, ha destacat la importància de la seguretat ciutadana i s'ha mostrat satisfeta amb el fet que la primera trobada de mossos d'enguany se celebri a Esplugues. La comissària, Cristina Manresa, cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, ha agraït les paraules que l'alcaldessa ha dedicat al cos dels Mossos d'Esquadra. A l'acte, com ja es costum, s'ha realitzat una xerrada formativa. En aquesta ocasió la persona convidada ha estat la periodista Pilar Rahola, que ha fet una ponència sota el títol "seguretat, política i mitjans de comunicació".

Els dijous de les dones centra el seu paper durant la II República

frame_02862.1253L'edifici annex de Can Tinturé ha estat l'escenari d'una nova conferència del cicle 'Els dijous de les dones' amb la temàtica de 'Les dones i la República' com a commemoració del 80è aniversari de la II República. L'historiadora Alba Ibero ha estat l'encarregada de dur a terme la ponència, en la qual es va centrar en el paper de les dones en un escenari tan complicat en temps anteriors a la Guerra Civil, període conegut com el Bienni de Manuel Azaña. El cicle, organitzat des del Consell Municipal de Dones, tindrà continuïtat amb nous temes i diferents ponents que tractarà el paper de les dones en diferents temàtiques i moments històrics.

Veïns d'Esplugues en protesta de la mort d'un l'empresari xinès

frame_02850.773Aquest matí, un nombrós grup de persones s'ha concentrat davant l'Ajuntament d'Esplugues en protesta per la mort de l'empresari xinès X.R.Z, propietari del restaurant Wok de la vila. A la manifestació hi ha acudit membres de la comunitat xinesa i també veïns que els hi volien mostrar el seu suport. Segons l'ajuntament d'Esplugues l'establiment es va tancar cautelarment arran de la denúncia de la comunitat de veïns de l’edifici on està ubicat el restaurant, amb motiu de la presència d'olors procedents del negoci. Els familiars de l'empresari que es va suïcidar ahir dilluns, demanen responsabilitats per la seva mort. Asseguren que es va veure pressionat fins arribar al punt de voler acabar amb la seva vida. El portaveu de la manifestació ha declarat que l'establiment havia seguit totes les indicacions de l'Ajuntament i que la seva situació es trobava dintre de la legalitat. Durant la manifestació s'han viscut moments de tensió, quan alguns dels assistents han volgut entrar a la Casa Consistorial. En un comunicat, l'Ajuntament ha volgut deixar clar, que s'ha seguit el procediment habitual que estableix la llei per la concessió de llicències d'aquest tipus. Segons el Consistori, els tècnics municipals van detectar irregularitats al sistema de ventilació, i com a conseqüència, es va decretar el tancament cautelar del negoci.
Els membres de la comunitat xinesa demanen justícia i preveuen manifestacions fins que algú es responsabilitzi dels tràgics fets.

Tercera edició dels balss tradicionals a Esplugues

frame_02861.181L'associació de dones actives espluguines munta els balls tradicionals al casal de cultura Robert Brillas. Aquests balls són danses tradicionals de tot el món, de catalunya, de grècia, de tot arreu. A més, aprendran balls típics espluguencs. Per només un euro tothom pot venir a ballar a la tercera edició de danses tradicionals. Famílies, gent gran o nens petits, tothom hi pot participar.

Xocolatada i regals a la festa de la primavera a Sant Just

frame_02839.528La primavera ha arribat amb força al municipi de Sant Just Desvern. Al barri nord de la ciutat, els comerciants han volgut donar-li la benvinguda celebrant una festa per grans però sobretot per petits. Una xocolatada gratuïta o elaboració de flors artesanals, són algunes de les activitats que s'han organitzat. Els comerciants de la zona han volgut animar als seus veïns amb aquest acte a l'aire lliure. De fet alguns petits ja tenien molt clar que venien a guanyar la bicicleta que sortejaven. No molt lluny del barri nord, al parc de l'avinguda indústria s'ha celebrat una festa esportiva i un berenar saludable amb motiu del dia mundial de l'esport i la salut. Sota el lema “Posa’t en forma fent esport” una professional del sector ha assesorat a  les persones assistents sobre l’ús i l’aprofitament del nou espai lúdic del parc, que va ser inaugurat fa unes setmanes.

Galeria de imatges I

frame_02765.1458.jpg

Galeria de imatges II

frame_02849.336.jpg

Galeria de imatges III

frame_02862.1253.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02830.28.jpg

colaboracion