Dimarts, 10 de maig de 2011 | 12:53
Vostè es troba a: Inici > Societat >

500 persones finalitzen davant la seu de CiU una protesta contra les retallades sanitàries

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Por al tancament de les urgències de l'Hospital de l'Esperança
500 persones finalitzen davant la seu de CiU una protesta contra les retallades sanitàries
Societat 09/05/2011 22:40
EuropaPress.- Unes 500 persones, segons els convocants de la manifestació, han finalitzat aquest dilluns davant la seu de CiU a Barcelona una protesta convocada pel personal sanitari de l'Hospital de Sant Pau i el de l'Esperança, a la qual també s'han sumat treballadors de l'Hospital Plató i veïns dels districtes de Gràcia i Horta-Guinardó.
La manifestació ha arribat a sumar els 2.000 participants, segons els convocants, encara que aquests s'han anat dispersant a mesura que la protesta anava avançant pel seu recorregut.

La 'Marxa per la sanitat pública' ha partit a les 18.00 hores des del Sant Pau, ha transcorregut per la Ronda Guinardó fins a arribar a l'Hospital de l'Esperança i ha conclòs davant la seu que nominalment pertany a CDC, situada entre els carrers Còrsega i Pau Clarís.

En declaracions a Europa Press, un portaveu de l'Assemblea pels Drets Socials de Gracia, una de les entitats convocants, ha assenyalat que aquesta és la primera protesta que engloba a tots dos hospitals, situats en el nord de la ciutat de Barcelona, si bé ja és la tercera que convoca l'Esperança juntament amb veïns del barri, preocupats per la possibilitat que tanquin les urgències hospitalàries d'aquest centre.

La por al tancament, que de moment no s'ha concretat, portaria a una "saturació" de les urgències del Sant Pau, ha reflexionat el mateix portaveu, que també ha explicat que la protesta ha conclòs davant la seu de CiU perquè aquest partit representa el "símbol directe" de les retallades.

La protesta ha comptat també amb el suport de l'Assemblea pels Drets Socials de l'Eixample, l'Assemblea de Treballadors d'Horta-Guinardó, les associacions veïnals de Ca Baró i la Travessera, a més del Consell de Salut del districte de Gràcia, entre altres.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1