Dimarts, 10 de maig de 2011 | 12:46
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

El PSOE es mobilitza contra el PP per l'ús del terrorisme en la campanya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Zapatero i Felipe González llancen dures crítiques al partit de Rajoy
El PSOE es mobilitza contra el PP per l'ús del terrorisme en la campanya
Notícia del dia 08/05/2011 21:51
Tot el PSOE ha reaccionat amb fúria a la posició del PP després de la sentència del Tribunal Constitucional, que ha permès a la coalició Bildu dels abertzales que concorri a les eleccions. Tant el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, com l'expresident Felipe González han retret als 'populars' que no respectin "ni a una institució com el Tribunal Constitucional".
9zapatero-gijon
Zapatero ha carregat contra el PP per "usar el terrorisme en el combat polític" mentre
Felipe González també ha reaparegut per copejar als populars per la seva posició respecte a Bildu i el terrorisme d'ETA. Els ha retret "falta de talla política i moral".

"Espanya té la dreta més a la dreta d'Europa", ha sentenciat Zapatero en un mítin a Gijón (Astúries). "Qui frena i gunaya a aquesta dreta és el partit socialista", ha assenyalat Zapatero, que també ha carregat contra el PP de Mariano Rajoy per plantejar la tornada d'Espanya "al model de 1996".
 
Segons el president del Govern aquest model era el de crèdits fàcils, el d'invertir en sòl, en produccions immobiliàries i el que mantenia a Espanya amb la productivitat més baixa. "Exportàvem més a Andorra que a Xina", ha dit per afegir que "tornar a aquest model seria un gravíssim error".

Segons Zapatero, Rajoy mai parla de la causa de l'atur. I ha dit que el 70% de la desocupació ve de la construcció, un sector que va començar la seva "escalada" precisament en 1996 amb les lleis liberalitzadores del sòl que va impulsar el PP. "Allò va ser --ha comentat-- l'inici de la bombolla que tant mal ha fet a aquest país". Però Zapatero també ha fet una defensa de l'Estat del Benestar i ha advertit que si governés el PP les polítiques socials anirien "cap a enrere".

Ha afegit que per governar fer falta tenir "sentit de la responsabilitat i compromís", i que li hagués agradat aquests anys veure aquest compromís també en el PP. "Però en comptes d'acostar l'espatlla, s'ha dedicat a posar travetes", ha sentenciat.

González, a Madrid

L'expresident del Govern, Felipe González ha reaparegut a Madrid per donar suport a Tomás Gómez i Jaime Lissavetzky. González ha comparat les crítiques que va rebre de la dreta per assegurar en una entrevista que va tenir l'opció de "volar a la cúpula d'ETA" amb la forma en què s'ha enaltit l'operació contra Bin Laden.
 
També s'ha referit als atacs que des del PP ha rebut el Tribunal Constitucional. "Un pot criticar al Constitucional, però no arribar tan baix com per dir que la fan [la sentència que permet a Bildu presentar-se a les eleccions] des d'un bon sou i una còmoda butaca. Si s'arriba tan baix, no mereixen governar".
Joan Manel B.
09/05/2011
Resposta a PACO: Va ser el PP... amb l'emissió en jornad de reflexió de la pelicula Asesinato en Octubre i Zaplana al faristol de la Moncloa!. En un pais mitjanament democràtic tota aquests mangantes a la presó!
Paco
09/05/2011
Anda ya!!! Una miqueta de memòria, qui va utilitzar el terrorisme, amb els morts encara calents. Em refereixo als atentats del 11 de marçs del 2004 a Madrid.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1