Dimarts, 10 de maig de 2011 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'antiga cúpula d'Interior no serà imputada per l'incendi d'Horta

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Així ho ha decidit la jutgessa
L'antiga cúpula d'Interior no serà imputada per l'incendi d'Horta
10/05/2011 10:13
saura boada
La jutge de Gandesa que instrueix el cas de l'incendi d'Horta de Sant Joan ha decidit no imputar l'antiga cúpula de la Conselleria d'Interior, encapçalada per Joan Saura, per un presumpte delicte d'obstrucció a la justícia per al qual havia obert diligències prèvies.
Segons una resolució de la jutge, a la qual ha tingut accés Europa Press, ha acordat el sobreseïment lliure de les actuacions "en no ser els fets constitutius de delicte" i l'arxiu provisional.

L'acusació particular que representa les famílies de tres dels bombers morts a l'incendi havia ratificat a començament d'abril la denúncia --acordada amb la resta d'acusacions particulars-- per obstrucció a la justícia, i havia presentat un escrit reclamant que els denunciats fossin citats a declarar.

Havia demanat que declaressin l'exconseller d'Interior Joan Saura, l'exsecretari general d'Interior Joan Boada, i tres exalts càrrecs de Bombers, Antoni Rifà, Agustí Gatell i Joan Rovira.

La denúncia es basava en les manifestacions de l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Farràs, que va dir haver-se sentit "pressionat" en un sopar en què estava present la cúpula d'Interior, i del cap de bombers voluntaris d'Horta, Vicente Creus, qui va assegurar haver rebut pressions dels comandaments per la seva opinió discrepant durant la comissió d'investigació parlamentària del cas.

La jutge sosté que del relat de Farràs no es desprèn que la cúpula d'Interior intentés influir-lo, ja sigui de manera directa o indirecta, perquè modifiqués la seva actuació processal, i recorda que no havia estat ni tan sols citat a declarar en el procés.
De la mateixa manera, la jutge assegura que no es pot extreure que les suposades discrepàncies o discussions dels comandaments de Bombers amb Creus fossin dirigides a influir-lo perquè modifiqués, silenciés o declarés en seu judicial en un sentit o altre, i recorda que tampoc havia estat citat a declarar en el procés.

L'acusació particular que representa les famílies de tres dels bombers valora recórrer contra la decisió de la jutge, ja que considera que l'actuació dels denunciats "sí que és punible".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1