Dimarts, 10 de maig de 2011 | 12:56
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mohamed VI rep en Marrakech al Rei Juan Carlos

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Feia cinc anys de la seva última trobada
Mohamed VI rep en Marrakech al Rei Juan Carlos
Política 09/05/2011 20:41
EuropaPress.- El rei del Marroc, Mohamed VI, ha rebut aquesta tarda en Marrakech al cap de l'Estat espanyol, Juan Carlos I, amb motiu de la visita privada que va iniciar el dimecres passat al regne alauí, després de l'episodi de tensió viscut entre tots dos països el passat estiu.
Mohamed VI, rey de Marruecos
A les portes del Palau Real de Marrakech, els dos monarques han passat revista a un destacament de la Guàrdia Real que rendia els honors, informa l'agència de premsa oficial marroquina MAP.

Com és tradició, a la seva arribada han ofert al Rei llet i dàtils en una cerimònia que, segons la MAP, "reflecteix la solidesa i la profunditat dels llaços que uneixen als dos caps d'Estat i de les relacions entre els dos pobles amics".

Prolongació de la visita

Aquesta ha estat l'única activitat del viatge privat del Rei que les dues Cases Reals han fet pública. Don Joan Carlos té previst tornar aquest dilluns a Espanya, després de perllongar un dia més la seva estada al país veí, ja que inicialment el Palau de la Zarzuela va informar que el Rei romandria en el regne quatre dies.

L'última vegada que el Rei va estar al Marroc i es va entrevistar amb Mohamed VAIG VEURE va ser el 24 de juliol de 2006, quan va mantenir un esmorzar privat a Casablanca amb el monarca alauí. Un any i mitjà abans, Don Joan Carlos i Donya Sofia havien realitzat la seva segona visita d'Estat al país veí.

Aquesta última trobada entre tots dos estava pendent des de l'episodi de tensió viscut entre els dos països a l'estiu passat, motivat pel vol d'uns helicòpters militars espanyols que anaven a Espígols sobre un iot en el qual descansava el rei alauí, alguna cosa que va molestar en gran manera a Mohamed VI, reconeixen fonts diplomàtiques.

Aquest incident va provocar una sèrie de protestes per part del Govern marroquí denunciant comportaments "racistes" de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat espanyol a Melilla, que van ser seguits de concentracions de ciutadans marroquins a la frontera.

Una trucada del Rei a Mohamed VI va contribuir a canalitzar la crisi. En ella van acordar mantenir una propera trobada informal que no s'ha concretat fins ara.

El cap de l'Estat espanyol pensava coincidir amb el rei alauí en els actes de commemoració del 50 aniversari de la independència de Kuwait al febrer passat, però Mohamed VI finalment no va acudir el petit emirat.

La trobada entre tots dos es va concretar finalment una setmana després dels atemptats de Marrakech el passat 28 d'abril. La premsa marroquina ha interpretat la visita de Don Joan Carlos com un gest de solidaritat i amistat després de l'atac, però també de respatller per a la reforma constitucional anunciada per Mohamed VI en el context de l'ona de canvi al món àrab.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1